KikapcsVideo365

Óriáspók a plafonon, szerelmi bájital a pohárban, 4x gyorsabb kiszolgálás – leteszteltük Szeged régi-új varázskávézóját

Ha csíped a Harry Potter filmek világát, szinte biztos, hogy legalább egyszer jártál már Szeged varázsló-kávézójában, amely a fent említett regények-filmek kultikus, Roxmorts-i kocsmája után kapta nevét. Pocsék nap volt a szegedi varázsló-társadalom számára, amikor szeptemberben bejelentették, hogy bezárnak, bár egy-két elejtett szóból azért sejteni lehetett, hogy itt még nincs vége a Három Seprű sztorinak. Úgy is lett, hétfőtől ugyanis megújulva, felpörgetve, de a régi feeling-et megtartva nyitott újra a Mars téri mágus-elosztó.

TÉNYLEG VOLT MÉG EGY VARÁZSLAT A TARSOLYUKBAN

“Sajnálattal közöljük a hírt, hogy 2023.09.24. napján bezár Szeged varázsló kávézója” – írta ki közösségi média oldalára három hete az akkor még Három Seprű – Kávé és Potion Varázsbolt néven működő vendéglátóhely, akik fél évvel ezelőtt óriásit durrantottak azzal, hogy megnyitották a város első varázsló-tematikájú vendéglátóhelyét. A szerelmi bájitalokat, örök élet elixirt és hasnövesztő bűbájjal megspékelt varangy italt is kínáló tematikus kávézó március 10-én nyitott meg a Mars tér 6. szám alatt.

“van még varázslat a tarsolyunkban!”

– írták a záráskor, picit elspoilerezve, hogy nincs még vége a Három Seprű sztorinak.

NÉGYSZER OLYAN GYORSAN SEPER A MÁGIKUS SEPRŰ

A Szeged365 kommentelői által is megneszelt újranyitás hétfőn jött el, a napján mi is fejest ugrottunk a Mars tér üzletsorán, az I-Fixed telefonüzlet mellett fortyogó varázsfőzetbe, Dávid kollégánk egy mágikus buborékgofrit, Andor pedig egy bájitalt gurított le. Mint Horváth Zoltán alapító-ügyvezető – két gofri között – elárulta, az alap tematika és az életérzés maradt, azonban a kínálatot úgy alakították át, hogy sokkal gyorsabb lehessen a kiszolgálásuk.

Az utóbbi a négyszeresére gyorsult, de jelentős változás az is, hogy a korábban alapjában véve beülős helyből inkább elviteles lett (persze, ha úgy esik jól, le is ülhetsz nyugodtan, nem fognak Baziliszkusszal vagy Aragoggal elkergetni).

A két legnagyobb termék-újdonság a buborékgofri és a buboréktea, az előbbit teljes mértékben a vendég kérései alapján állítják össze, akinek öt mágikus komponensből van lehetősége választani:

  • fagyit,
  • pudingot,
  • tejszínhabot,
  • csokit,
  • cukrot is lehet rá kérni, mi egy vanília alapon Oreo-val feltuningolt változatot próbáltunk ki. Ha tehetnénk, a hátralévő életünk végéig, az összes napon csak ezt ennénk…

A BUBORÉK VAJSÖR MÉG MINDIG ÓRIÁSI KEDVENC

Zoli szerint a buborékkal kezdődő termékek mellett az örök kedvenc a buborék vajsörük (na jó, ez is buborékkal kezdődik) és a szerelmi bájitaluk, az utóbbiból a görögdinnyés mandragóra főzet mindent visz. Fontos, hogy rengeteg olyan termékük van, amely a glutén – vagy laktózérzékenyek számára is fogyasztható, illetve cukormentes, diátás varázslókosztból is alaposan betáraztak a nyitásra.

A klasszikus Három Seprű hangulatból azonban nem engedtek, maradt az este fenomenális látványt nyújtó, villámló égbolt és a kellős közepén kapaszkodó, a Tiltott Rengetegből szalajtott kedvenc óriáspókunk.

  • Három Seprű – Kávé & Bubble Tea & Bubble Gofri
  • Mars tér 6, Szeged 6724, Magyarország
  • Seprű-drót: +36 30 430 0010
  • Közösségi média oldal ITT.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb