Kikapcs

A világ legjobb sörei brutálisan jó áron a Malátában! Imádjuk!

A következő ajánlat jött szembe a neten: 790 Ft -ért tesznek csapra egy különleges kézműves sört a Maláta Söröző-ben. Szeged ikonikus helye nem viccel: év végéig minden pénteken és szombaton egy Jäger-t is adnak ajándékba a söröd mellé.

Ha kicsit visszatekintünk a Maláta idei nyarára, akkor elképesztően sok kellemes és inspiráló történetet láthatunk. Ott voltunk amikor megalakult a Maláta Lovagrend, ezzel is elképesztően sokat segítve a Reménysugár Alapítványnak:

Felbukkantak ikonjaink is: Bodrogi Gyula kedvenc csirke szárnyait is megismerhettük élőben, csak a Szeged365 Family exkluzív bejelentkezésével:

De a Maláta most sem pihen: küldetésük, hogy a lehető legszélesebb réteg ismerje meg a kiváló kézműves söreiket, miközben a konyhájuk is tökéletes ételeket alkotnak a pub asztalaira. Gondoltak egyet és elhatározták, hogy ebben az évben folyamatosan tartanak egy kiváló kézműves sört 790Ft-ért a csapjukon. Sőt annyira beindultak, hogy pénteken és szombaton minden kiemelt sör mellé egy pohár Jäger-re is meghívják a szegedieket. Ez egyre szimpatikusabb.

Természetesen nem bírtunk magunkkal és gyorsan utána is jártunk mi van most csapon. A BOHEMIAN REGENT cseh remekeket lehet nem kell bemutatni Neked, de azt lehet nem is tudtad, hogy nem sok európai sörgyár büszkélkedhet olyan régi tradíciókkal, mint a třeboňi, amelyet 1379-ben alapítottak és működtetésében szerepet játszottak az ágoston-rendi szerzetesek is. 1482-től a Rosenberg család lett a sörgyár tulajdonosa. A jelenlegi gyárépület helyén,a későbbi tulajdonos Schwarzenberg család 1706-ban egy új sörgyár építésébe kezdett, amely 1712-re fejeződött be. A sörgyár mai formáját az 1800-as évek második felében nyerte el és akkoriban az 5.000.000 literes évi termeléssel a legnagyobbak közé tartozott és számtalan országba exportálták a třeboňi sört.

Természetesen, mint oly’ sok mindent a két világháború ezt a gyárat is tönkre tette, végül a megoldást a 2000. évi önálló részvénytársasággá szervezés és az új tulajdonosi kör hozta meg. Azóta ismét egyre emelkedik a sörgyár termelése és a márkanév ismét régi fényében ragyog. Kortyolj bele a Maláta Sörözőben, Szegeden a Fekete Ház udvarában (Somogyi utca)! Az első kortyban érezni fogod a helyi Saaz komlóval és saját kútból származó vízzel főzött, 90 napos másodlagos erjesztési folyamattal a történelmi sörfőzdék pincéiben pihenő, nagyon könnyű, könnyed komlós, közepesen kesernyés jegyeket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb