KözéletSmart SzegedVideo365

Új épülettel és új eszközökkel bővült a szegedi PC Trade Systems Kft., köztük olyan berendezéssel mely teljesen egyedülálló Magyarországon

Hatalmas mérföldkőhöz érkezett a szegedi PC Trade Systems Kft.. Az informatikai vállalkozás ugyanis egy két éves beruházás keretében új épülettel és új eszközökkel bővült, köztük olyannal, mely teljesen egyedülálló Magyarországon. A projektzáró rendezvényen csütörtökön amellett, hogy betekinthettünk a kulisszák mögé és megpillanthattuk az újdonságokat, Tóth Gáborral, a PC Trade Systems Kft. ügyvezetőjével és Dr. Kőkuti Attilával, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnökével beszélgettünk.

Mint Tóth Gábor elárulta, nagyon régóta vártak már arra, hogy megépülhessen a vállalat új épülete. Kettő évvel ezelőtt nyertek el egy pályázatot a GINOP PLUSZ keretében, mely segítségével megvalósíthatták, hogy új helyre költözzön a cég több mint hatvan kollegája, akik végre egy helyen, sokkal hatékonyabban, sokkal kényelmesebben tudnak majd a jövőben dolgozni.

AZ ÚJ ÉPÜLET MELLETT ÚJ ESZKÖZÖKKEL IS BŐVÜLTEK

„A projekt során azontúl, hogy egy zöldmezős beruházás keretében építettünk egy teljesen új épületet, technológiai fejlesztést is végrehajtottunk, új eszközöket vásároltunk. Ez egy integrált egészet alkot, mind a szoftverfejlesztést, mind a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok építését, tervezését, mind pedig a különböző eszközök bérbeadását, illetve szállítását tudjuk ezzel segíteni a jövőben” – árulta el az ügyvezető. Mint elmondta, vásároltak például:

  • a hálózatépítéshez fontos analizátorokat,
  • tesztelő berendezéseket,
  • a hálózat kivitelezésekhez használható berendezéseket,
  • emelőket a magasabb helyek eléréséhez,
  • illetve egy Magyarországon egyedülálló berendezést, amellyel különböző rendezvényeken, épületekben, irodákban, vagy oktatási intézményekben biztosíthatnak hosszabb-rövidebb időszakokra önkiszolgáló eszközbérlési lehetőségeket.

AZ ÖNKISZOLGÁLÓ BÉRLÉST BIZTOSÍTÓ EGYEDÜLÁLLÓ BERENDEZÉST A SZEBITEN ISMERHETIK MEG A SZEGEDIEK

„Egyik nagyon fontos eleme ennek a projektnek, ez az önkiszolgáló bérlést biztosító berendezés. Ez teljesen egyedülálló hazánkban, ilyen az országban még nincsen. Ezt a berendezést külföldi kiállításokon láttuk, illetve külföldi egyetemeken, felsőoktatási intézményekben már nagyszámban fordul elő. Ezt szeretnénk bevezetni a piacra. Hamarosan be is fogjuk mutatni Szegeden a SzeBIT, azaz a Szeged Business IT technológiai konferencia keretében” – tudtuk meg Tóth Gábortól.

MINDEN GAZDASÁGI NEHÉZSÉG ELLENÉRE SIKERÜLT MEGVALÓSÍTANI A PROJEKTET

Dr. Kőkuti Attila a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a rendezvényen elmondta, hogy különösen az teszi érdekessé ezt a beruházást, mert pont egy olyan időszakban történt meg, amikor a Covid utáni gazdasági problémák jelentkeztek, és ennek ellenére sikerült ezt a projektet véghezvinni. Közben pedig egy nagyon komoly építőanyag áremelkedés is nehezítette a beruházás létrejöttét. „Különösen nagy öröm, hogy mindezt a cég meg tudta oldani és most itt vagyunk az új épületben, új eszközök között” – mondta el az elnök.

Hozzátette, szegedi viszonylatban egy kimondottan jelentős cégről beszélünk, és, ha a jövőbe tekintünk, mennyire fog erősödni az informatika, mennyire fog a jelentősége megnőni, akkor ez a cég egy olyan fejlődési potenciál előtt áll, ami egy nagyon komoly jövőt jelent. A jelenlegi beruházás pedig még inkább elősegítheti ezt a folyamatot.

Operatőr: Lénárt Ferenc

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb