Közélet

A szerb és a magyar hatóságok megegyeztek: Magyarország ezentúl nem toloncolja vissza éjszakánként az elfogott migránsokat a határon, akár a taxisok járműveit is elvehetik

A szerb és a magyar hatóságok megegyeztek, hogy a magyar fél éjszakánként nem toloncolja vissza Szerbiába a Magyarország területén elfogott illegális bevándorlókat. A jövőben előbb kapcsolatba lépnek majd a szerb belügyminisztériummal, akik ezt követően átveszik a kitoloncolt migránsokat – mondta el szabadkai látogatása során Bratislav Gašić, írta meg a Szabad Magyar Szó.

A szerb belügyminiszter arról is beszélt, hogy a rendőrség két koszovói albán származású férfit azzal gyanúsít, hogy migránsokat csempésztek és láttak el fegyverekkel. Emellett 54 hamis török útlevelet is találtak az erdőben.

AKÁR A MIGRÁNSOKAT SZÁLLÍTÓ TAXISOK JÁRMŰVEIT IS ELVEHETIK

A belügyminiszter arra kérte a taxisokat, hogy „ne haragudjanak a Belügyminisztériumra”, amiért az elveszi majd a járműveiket, de be kell látniuk, ha migránsokat szállítanak, akkor közvetett módon részt vesznek azok csempészésében, mondta a miniszter.

PÉNTEK HAJNALBAN LÖVÖLDÖZTEK HORGOSON, A RENDŐRÖK NAGY ERŐKKEL VONULTAK KI

Mint korábban megírtuk, péntek hajnalban kezdtek el lövöldözni a migránsok Horgoson, a településen élők félnek, nem mernek kimenni az utcára sem. A lövöldözésben három migráns meghalt és egy megsebesült. A fegyveres összetűzésre a valamikori Bácska mezőgazdasági birtok elhagyatott épületénél került sor. Jelentős rendőrségi erők vonultak ki a helyszínre.

A szabadkaiak és a környező falvak lakói a kora hajnali óráktól fegyveres rendőri erőkre figyelhettek fel az utcákon, amiből arra lehet következtetni, hogy a páncélozott járművekkel felvonuló biztonsági erők jelenléte sokkal fokozottabb lesz az elkövetkező időszakban – írta a Subotica.com.

Forrás és fotó: szmsz.press

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb