Kikapcs

A fiataloké a jövő: középiskolák jelentkezését várja a Szegedi Pinceszínház

A Szegedi Pinceszínház elindította új misszióját, a Szín-Pad-Társak Projektet, amely középiskolás diákokat céloz meg. Az új projekt célja, hogy a kötelező tananyag részeként szereplő szerzőket és műveket közelebb hozza a fiatalokhoz, érthetőbbé és szerethetőbbé téve számukra – tudatta szerkesztőségünkkel a színház.

Mint kiderült, három különleges előadásra várja a diákokat és pedagógusokat a szegedi teátrum:

  • Fölöttem az Ég – Kosztolányi-est: Ez az előadás Kosztolányi Dezső egy éjszakáját mutatja be, egyfajta emlékezés és számadás. A szövegek Kosztolányi novelláiból és verseiből származnak. Az előadást végig kísérik Pachelbel és Johann Sebastian Bach zenéi.
  • William Shakespeare: III. Richárd: “Országomat egy lóért!”: Hangzik el Shakespeare egyik leghíresebb mondata a III. Richárd végén. Richárd, Gloster grófja, eltökéli, hogy megszerzi magának Anglia trónját. A béke unalmas neki. Mesterien szövi a hazugságok egyre sűrűbb hálóját, melyen lassan mindenki fennakad, aki az útjába áll. Élvezettel játssza a gonosz szerepét, és fondorlatos terveibe folytonosan bevonja a nézőt, aki szemtanúja lehet egy páratlan zsarnok felemelkedésének és bukásának. Kevés olyan ikonikus figura van a színháztörténetben, mint III. Richárd. De ki ez az ember valójában, és milyen az a közeg, amely engedi őt felemelkedni?
  • Shakespeare Szabadon: Shakespeare monológok és szonettek adják az előadás szerkezetét, amit egy egészen különös zenei világ kísér végig, ahol az opera, a musical, de még a rap is megfér egymás mellett. Egy izgalmas utazásra invitál az előadás, ami a műfajok sokszínűsége ellenére is egységes élményt alkot.

A Szegedi Pinceszínház ezzel a projektjével izgalmas lehetőséget kínál a középiskolás diákoknak, hogy közelebb kerüljenek a kultúra és művészetek világához. Jelentkezni a Szegedi Pinceszínház weboldalán lehet.

Fotók: Kovács Ida Jusztina

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb