Közélet

Hivatalos: jön a fizetős, hirdetésmentes Facebook és Instagram – mutatjuk, mennyibe fog kerülni

A Meta hétfőn bejelentette, hogy az európai uniós szabályozásnak megfelelve elindítja az előfizetés ellenében hirdetésmentes Facebookot és Instagramot. Az árazás attól függ hogy ki milyen készülékről fizet elő.

Novembertől havi fix összeg ellenében ugyan, de valamennyi hirdetéstől megszabadulhat a Facebookon és az Instagramon is – derül ki a Meta hétfői közleményéből. A lehetőség az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség országaiban, valamint Svájcban lesz elérhető.

KIDERÜLTEK AZ ÁRAK IS

Mint a Meta kifejti, az új lehetőséggel az európai szabályozásoknak tesznek eleget. Bár a Facebook és az Instagram is ingyenes marad hirdetésekkel, a lehetőség adott lesz, hogy valaki teljesen száműzze ezeket mindkét platformról. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az előfizetők adatait a jövőben nem is gyűjtik, lévén azok a célzott hirdetésekhez voltak szükségesek.

Az előfizetés azonban nem lesz olcsó: weben keresztül előfizetve havi 10 eurót, azaz nagyjából 3820 forintot fognak kérni, míg iPhone-on és Androidon – az alkalmazásboltok jutalékai miatt – 13 euró lesz az összeg. Ez már havi körülbelül 4970 forint körül alakul majd, de a végleges hazai árszabás ettől még eltérhet.

VALAMENNYI FACEBOOK- ÉS INSTA-FIÓKRA VONATKOZNI FOG A HIRDETÉSMENTESSÉG

A Meta kiemeli: függetlenül attól, hogy hol fizet elő a felhasználó, a Fiókközponthoz kapcsolt valamennyi Facebook- és Instagram-fiókra vonatkozni fog a hirdetésmentesség, legalábbis 2024. március 1-jéig. Ezt követően minden további fiók után havi 6 vagy 8 eurót kell majd kicsengetni: előbbi ez esetben is a webes fizetést takarja, utóbbi pedig a mobilon keresztülit. Ez 2290 vagy 3050 forint körüli extra terhet fog róni a hirdetésmentességre vágyó felhasználónak – írja a hvg.hu.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb