Közélet

Szijjártó: Van egy ötödik magyar származású túsza is a Hamásznak

Újabb, a Hamász terrorszervezet által Izraelből elrabolt magyar állampolgárságú túszról számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután meghallgatta őt az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága. Szijjártó azt mondta, az eltűnt személyről annak egyik hozzátartozója értesítette a Külügyminisztériumot.

A KKM korábban négy elrabolt, magyar állampolgárságú személyről tudott, köztük van két gyermek is. A Szijjártó által kedden bejelentett túsz felnőtt.

NINCS MAGYAR ÁLDOZAT, 15 MAGYAR TARTÓZKODIK GÁZÁBAN

A miniszter cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a Hamász október hetediki terrortámadásának, illetve az azóta tartó háborúnak lenne magyar áldozata is. Azt mondta, az az ember, akiről a sajtó magyarként írt, valójában csak magyar felmenőkkel bírt, viszont ő maga nem volt magyar állampolgár.

A külügyminiszter röviden beszélt arról a 15 magyarról is, akik jelenleg a Gázai övezetben vannak. Azt mondta, utoljára tegnap tudtak mindannyiunkkal beszélni. Mint mondta, az egyiptomi külügyminiszterrel megbeszélte, így jogi akadálya nincs, hogy amikor lehetőség lesz rá, a Gázában lévő magyarok Egyiptom felé el tudják hagyni az övezetet.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb