Smart SzegedVideo365

Befutott az egyik, Budapestről bérelt Ikarus 280-GVM troli Szegedre (videóval)

Október 5-én futott be Szegedre az első, BKV-tól bérelt Volvo 7700A busz, ma pedig az egyik szintén bérelt trolibusz is megjelent városunkban. Szemfüles olvasónk az Izabella híd után kapta lencsevégre az Ikarus 280-GVM járművet, ami városunk utcáit fogja járni hamarosan.

“Meghozták Szegedre az első Ikarus trolit Budapestről, az Izabella híd után lett lencsevégre kapva” – írta csütörtökön délelőtt Roland olvasónk, aki az alábbi videót küldte szerkesztőségünknek:

@szeged365

Meghozták Szegedre az első Ikarus trolit Budapestről… Roland olvasónk videója, köszönjük!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

AZ ÚJ TROLIK MÉG NEM ÉRKEZTEK MEG, ÍGY ADDIG JÁRMŰVEKET BÉREL AZ SZKT

Arról, hogy Budapesten nyugdíjba küldött Ikarus 280-GVM trolik és Volvo 7700A buszok érkeznek Szegedre már korábban is írtunk, a szerződét szeptember végén írták alá. A trolik és a buszok azért kellenek a városunkba, mert Szegeden járműhiány alakult ki az SZKT-nál, az új trolibuszok ugyanis még nem érkeztek meg, a leváltásra váró Škoda 15 Tr típusú trolik pedig már annyira korosak, hogy azokat gazdaságosan nem lehet javítani. Így, amíg nem jönnek meg az új trolik, Budapestről bérelünk négyet. Valószínűleg ennek a flottának az egyik tagja futott be ma Szegedre.

Természetesen érdeklődtünk az SZKT-nál, hogy a videón szereplő troli mikor áll forgalomba, illetve, hogy mikor érkezik meg az összes bérelt jármű Szegedre. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket, Rolandnak pedig köszönjük az infókat és a videót!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb