Közélet

Megérkezett Szegedre az első BKV-tól bérelt busz

Aláírták a szerződést, így megnyílt az út a BKV selejtezett Ikarus 280-GVM trolibuszai és Volvo 7700A buszai előtt, hogy Szegeden folytassák pályafutásukat, írtuk meg korábban. Csütörtök délután kettő óra körül meg is érkezett Szegedre az első bérelt busz, szúrta ki Olvasónk, Marcell, aki lencsevégre is kapta a járművet.

Még a nyár közepén röppent fel először a közlekedésbarátok körében, hogy a BKV selejtezett járművekkel segítheti ki a Szegedi Közlekedési Kft.-t. Szegeden járműhiány alakult ki az SZKT-nál, az új trolibuszok ugyanis még nem érkeztek meg, a leváltásra váró Škoda 15 Tr típusú trolik pedig már annyira korosak, hogy azokat gazdaságosan nem lehet javítani.

JÓ ÁLLAPOTÚ, DE KOROS IKARUSOK JÖNNEK SZEGEDRE

Mint írják, ezzel párhuzamosan a BKV viszonylag jó állapotnak örvendő, bár szintén koros Ikarus 280-GVM trolikat tudott kivonni a napi forgalomból az új Solaris-ok érkezésével. Ez jött most kapóra Szegeden, ahol egyébként nem jelent új technológiát a magyar trolibusz: 1984 és 2018 között összesen 12 Ikarus 280-as troli közlekedett Szegeden, egy példány ma is a nosztalgiaflotta tagja. A BKV-tól bérelt trolik valamivel ugyan idősebbek a Škodáknál, valamint a padlószintjük is magasabb, ám az alkatrész-ellátásnak és a fékenergia-visszatáplálónak hála üzemeltetésük olcsóbb, utaskomfortjuk pedig lényegében egyforma – igaz, alacsony.

Szintén az SZKT-hoz kerül négy selejtezett Volvo 7700A is (további kettő alkatrésznek), ezek elsősorban a trolibusz- és villamospótlások alkalmával kaphatnak szerepet az SZKT ma használt buszai helyett. Ezekből érkezett meg Szegedre az első, ahogy Marcell, Olvasónk tegnap kiszúrta, s küldött is róla nekünk fotót:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Nagyon Köszönjük Marcellnek az infókat és a fotókat!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb