Szegedi Arcok

Kiderült, kinek a helikopterével repült Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Szegedre

Mészáros Lőrinc és szegedi felesége, Várkonyi Andrea szombat délelőtt a szegedi repülőtéren szállt ki egy fekete helikopterből – írtuk meg pár nappal ezelőtt, ma azonban az is kiderült, hogy Gaston Glock radikális jobboldali fegyvergyáros flottájába tartozik az az OE-XWY lajstromjelű helikopter, amellyel a pár városunkba repült.

A most használt helikopter a klagenfurti Glock Aviation GmbH-é, ennek a cégnek a flottája mindössze négy kisebb, bérelhető járműből áll. Az osztrák cégjegyzék szerint a Glock Aviation GmbH mögött a neves pisztolygyártó, Gaston Glock és felesége, Kathrin Glock áll tulajdonosként.

Az eurómilliárdos szoros kapcsolatban van a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárttal (FPÖ), amely nem mellesleg jelenleg a legnépszerűbb párt az országban. Gaston Glock neve a Heinz-Christian Strache-féle Ibiza-botrányban is előkerült, a bukott alkancellár szerint a fegyvergyártó rendszeresen támogatta a radikális jobboldali pártot. Az FPÖ-vel a Fidesz is jóban van, a párt vezetőjét, Herbert Kickl-t többször is vendégül látta már Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelitában.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: hvg

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb