Kikapcs

Whoopi Goldberg egy kicsit Szegedre jön: az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb gospel-kórusa teszi felejthetetlenné a 2023-as karácsonyt

Közeleg az év legcsodásabb időszaka, ha pedig már december elején szeretnéd átélni a karácsony semmi máshoz nem hasonlítható érzését, remek hírünk van: december 8-án Szegedre érkezik a Virginia State University Gospel Chorale, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa, a Grammy díjra jelölt, Dove díjas szólista, David Bratton kíséretében. Mától kezdve folyamatosan friss infókkal, játékokkal, interjúkkal jelentkezünk az egyedülálló esemény kapcsán, amely attól is különleges, hogy egyszerre két jótékonysági célt is szolgál.

Kezdjük a legfontosabbakkal:

  • Gospel karácsony 2023 – Virginia State Gospel Chorale
  • Szeged – Újszegedi Sportcsarnok
  • 6726 Szeged, Temesvári krt. 33.
  • 2023 december 8., péntek 19:00
  • A jegyek, korlátozott számban ITT várnak!

WHOOPI GOLDBERG, DIANA ROSS ÉS II. JÁNOS PÁL PÁPA MÁR A SZÍVÉBE ZÁRTA ŐKET

A 25 fős Virginia State Gospel Chorale 1971-ben kezdte meg működését, azóta számos koncertet tudhatnak a hátuk mögött. Zenéltek együtt

  • Whoopi Goldberggel,
  • Diana Ross-szal,
  • Cindy Lauperrel,
  • és II. János Pál pápa tiszteletére is adtak koncertet karrierjük kezdetekor.

2013-ban a népszerű America ‘s Got Talent névre hallgató versenyben egészen a döntőig meneteltek, így a TV képernyők előtt ülve sokmillióan zárhatták őket a szívükbe.

A 25 fős csapatot zenekar kíséri élőben, valamint csatlakozik hozzájuk David Bratton, Grammy díjra jelölt, Dove díjas szólista is, aki 10 héten át vezette a Billboard Gospel listáját – tudtuk meg Vezér Dávidtól, a különleges showműsor szervezőjétől. Mint mondta, a kórus különlegessége, hogy karmesterük, Sir Perry Evans, koreográfus is, így igazi showműsort láthatnak a koncertre érkezők az újszegedi Városi Sportcsarnokban.

IDEGBAJ A PLÁZÁKBAN? VÉGTELENÍTETT VÁSÁRLÁS? HIDD EL, A KARÁCSONY EGÉSZEN MÁSRÓL SZÓL…


A szervezők hitvallása, hogy a Gospel Karácsony lényege, hogy a lelkünket is ünneplőbe öltöztessük: a karácsonyra való készület nem csak a konyhában történik, és nem is a végtelennek tűnő ajándék vásárlás a lényege.

A Gospel Karácsony segít egy kicsit megállni, feltöltődni és felszabadultan örülni az ünnepnek.

Az elmúlt években nem kíméltek bennünket a krízisek: járványok, háború, gazdasági nehézségek. Ezzel a rendezvénnyel a szervezők egy kis hálaadásra is hívnak mindenkit, hogy a nehézségeken túllendültünk, és nem utolsó sorban azért, hogy vannak mellettünk, akikkel megoszthatjuk az örömünket, az ünnepet.

ÉNEKLÜNK JOHN LENNON-T, GOSPEL VERZIÓBAN? NA JÓ, FOGD MEG A CSILLAGSZÓRÓM!

Vezér Dávid szerint a fantasztikus show műsor kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes lehet: a karácsonyi dalok mellett olyan világslágereket is hallhatunk majd gospel verzióban, mint John Lennontól a „War is over”, Whitney Houstontól az „I Love the Lord”, vagy a Hillsongtól az „Oceans”.

A Virginia State University Gospel Chorale látványos koreográfiával készül az európai turnéra, amely messze felülmúlja minden eddigi elképzelésünket a karácsonyi koncertek világáról.

A kórus nevére rákeresve rengeteg találatot dob fel a YouTube, nekünk az abszolút kedvencünk az volt, amikor az európai turnéjukra tartva fakadtak dalra egy Boeing 737-es fedélzetén (libabőrös képkockák érkeznek):

APÁCA SHOW, KICSIT MÁSKÉPP

A gospel stílusról sokszor azt gondolják az emberek, hogy távol áll tőlük vagy nem ismerik igazán. Aztán eszükbe jut a filmtörténelem egyik klasszikusa, az Apáca show és az Oh happy day! című öröksláger, amely az egyik legismertebb gospel dal, és máris sajátjuknak érzik ezt a stílusirányzatot. A gospel egyszerre tartalmazza a blues és a soul stílusjegyeit, miközben rendszerint vallási töltete van a daloknak. Repertoárjukban ragaszkodnak a gyökereikhez, az afro-amerikai gospel zenéhez, valamint szívhez szóló dalokat adnak elő az igazságról, a szegénységről, a megértésről és Jézusról. A koncert egyik nem titkolt célja, hogy az európai kontinensen élőkkel is megismertessék ezt a kuriózumnak számító zenei stílust.

A 25 tagú kórus élő zenekarral, látványos színpadi show-val és koreográfiával készül. A gospel koncerteknek élőben van egy olyan varázslatos és pozitív atmoszférája, amely a világon egyedülálló és nagyon magával ragadó. Nem véletlen, hogy a 25 koncertből álló európai turné összes koncertjén már most teltház várható.

A kórus a 25 koncertből álló európai turnéja során Magyarországot követően még Svájcban, Szlovéniában, Olaszországban és még a Vatikánban is fellép a Pápa előtt. A december 8-án esedékes szegedi koncertre a jegyek rohamosan fogynak, így aztán a kicsit elcsépelt “korlátozott számban” most tényleg igaz. Szóval, a belépők ITT várnak, a Szeged365 Facebook oldalán pedig pont most indult el egy játék páros belépőkért!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb