Kikapcs

Szeged365 klippremier: befutott a szegedi Tha Shudras új dala, debütál a Ne magyarázd meg

Egyszerűen imádjuk, amikor egy szegedi zenekar új produkciójával nálunk mutatkozik be. A Tha Shudras legújabb klipje a Szeged365.hu-n debütál. Dobpergéééés, jön Trap kapitányék elmúlt években forgatott négyrészes kisfilmjét lezáró videóklip, a Ne magyarázd meg. Az új dalról és klipről Trap Kapitány, azaz Molnár Tibi mesél nekünk.

De mi is ez a különleges látványvilággal, szöveggel összefonódott négyrészes sorozat? Mint Trap Kapitány elmondta, ezekben a dalokban benne vannak mind azok az őt ért impulzusok, azok az apró mindennapi dolgok, melyek valamiért benyomást tettek rá, s amikor jött a Covid, egyfajta önreflexió gyanánt az elmúlt 10 év történéseit elkezdte lefordítani egy fantasy történet formájába. Végül, egy egész kerek novella született ebből az egészből, ami ebben a négyrészes sorozatban testesül meg.

SZERENCSÉT PRÓBÁLÓ FŐHŐS ÉS GONOSZ KÍGYÓKIRÁLYNŐ

Az első részben, Trap Kapitány és a Tha Shudras Petőfi Sándor közismert Szeptember végén című versét zenésítette meg. A klipben a főhős elmegy szerencsét próbálni, miközben otthagyja a kedvesét. Megjárja a Sárkány erdőt, ahol a királylánnyá változott kígyó bűvkörébe kerül, olyannyira, hogy örökre vele marad. Közben elhagyott kedvese hiába várja otthon.   

A második, Mondd mikor címet viselő részben az előző klipből megismert főhős már annyi ideje él a gonosz királynő fogságában, hogy már teljesen elfelejtette régi önmagát, régi életét. Mindeközben kígyóméreg végez régi mátkájával. Ez rádöbbenti, hogy menekülnie kell. Pozitív dolog is történik azért főhősünkkel: megismer egy lányt, akiben új szerelemre talál.

A harmadik epizódban, mely a Süss fel nap címet kapta, a főhős teljesen kobolddá torzult arccal menekül a kígyókirálynő elől és bujkál az erdőben. Útja során megismer más elátkozottakat is, akik hozzá hasonló cipőben járnak, s segítik őt a menekülésben.

ÉS TÁDÁÁMM ITT A NEGYEDIK, BEFEJEZŐ RÉSZ

Így érkeztünk el a vadonatúj, friss, ropogós negyedik részhez, mely most itt a Szeged365.hu hasábjain mutatkozik be, a sorozat zárórésze, a Ne magyarázd meg. Ebben a főhős, miután megmenekült a kígyókirálynő elől, mások segítségének szenteli életét. Egyszer egy lányhoz hívják, aki kígyómérgezést kapott. Főhősünknek sikerül megmentenie a lányt, ám ezt követően még kell küzdenie a kígyókirálynővel. Hogy pontosan mi lesz a mese vége, nézd meg magad a vadonatúj klipben:

MINDIG VAN ESÉLY HELYREHOZNI A DOLGOKAT

„Szerintem az lehet a mesék tanulsága, ha el is rontjuk a dolgokat, mindig van esély helyrehozni. Mindig lehet javítani és mindig arra kell törekedni, hogy javítsunk. A kedvenc szövegem és mondanivalóm pont ebben a most debütáló dalban van:

„Sas vagyok kígyót eszem, erre specializálódott a szemem. Kilométerekről kiszúrom, hol a csúszó-mászó verem. Felszedegetheted a morzsám, eltüntetheted a nyomaim! Kevés maradsz örökre, mert élesebbek a fogaim!”

ODASZÓLÓSABB, MINT AZ ELŐZŐ HÁROM

Trap Kapitány elárulta, ez a negyedik rész kicsit odaszólósabb, mint az előző három, jobban tükrözi azt a stílust, amit a Tha Shudras korábban képviselt. Tulajdonképpen ez az eposz vezeti fel a zenekar közelgő új albumát. „Újra visszatérünk a nu metálhoz és jobban rálépünk a torzító pedálokra, mint az elmúlt években” – avatott be bennünket Trap Kapitány, azaz Molnár Tibi.  

Fotókat köszönjük Trap Kapitánynak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb