KikapcsVideo365

Jóleső melegség a hideg, borongós napokra: Szeged legnagyobb szálas tea kínálatával vár a REÖK Kézműves Cukrászda

November derekán megérkezett az igazán cudar, borús idő Szegedre. Ilyenkor semmi másra nem vágyik jobban az ember, csakhogy bekuckózzon a jó melegre egy finom, forró bögre teával. Ehhez pedig jobb helyet nem is találhatnánk a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda Varró Zoltán világhírű designer által megálmodott hangulatos belső terénél, ahol bátran állíthatjuk, hogy Szeged legnagyobb szálas tea kínálatából válogathatunk, pontosan 52 féle íz vár a kóstolásunkra, hogy megtaláljuk közülük a leginkább ízlésünknek megfelelőt. Nekünk sem kellett több, miután a hűvös, szeles időben jól átfagytunk, s minden porcikánk már csak egy forró italra vágyott, beugrottunk a Cukrászdába egy jó csésze teára.

Az 52 féle ízzel rendelkező repertoár egyáltalán nem könnyítette meg a döntésünket, melyik itallal is melegítsük fel magunkat. Szerencsére Baranyi Loretta, a REÖK Kézműves Cukrászda üzletvezetője rögtön a segítségünkre sietett és mondhatni egy gyorstalpaló keretében bevezetett bennünket a teázás ősi hagyományába.

ITT BIZTOSAN RÁTALÁLSZ KEDVENCEDRE

Mint megtudtuk, a REÖK Kézműves Cukrászda kínálatában megtalálhatók:

  • a fekete teák, melyeket Loretta az angol tea hagyományok kedvelőinek ajánlott meleg szívvel, akik szívesen fogyasztják az italukat tejjel ízesítve, (mint megtudtuk, egyre többen hódolnak Szegeden is ennek a tradíciónak)
  • a klasszikus fekete teák között természetesen fellelhetőek a kicsit citrusosabb ízaromát hordozó italok is,
  • különleges üde színfoltok a repertoárban a zöld teák, melyek Kína és India hegyvidékes tájairól érkeznek egyenesen a csészénkbe,
  • nagy népszerűségnek örvendenek a herba teák is, melyek fogyasztása különösen jótékony hatással bír szervezetünkre ezekben a hideg, nyirkos időkben.
  • A legkülönlegesebbek viszont a repertoárban kétségkívül a gyümölcsteák. Ezek a szálas teák fekete teát abszolút nem tartalmaznak, java részük aszalt gyümölcsök keverékei, így bátran ihatják akár a REÖK Kézműves Cukrászda legkisebb vendégei, és azok is, akik a koffeint nem szeretik, vagy szeretnék elkerülni.

A HIDEG IDŐKBEN SZINTE CSAK A TEÁT KÍVÁNJA AZ EMBER

“Mi is érezzük, hogy amióta bejött ez a hideg idő, az emberek konkrétan csak a teát kívánják a forró csoki mellett” – árulta el Loretta. Elmondta, tapasztalatai alapján nagyon sokan a klasszikus fekete teákat választják vendégeik közül, de egyre inkább utat tör magának az angol hagyományokat követő teázás, és tejjel fogyasztják forró italukat. A másik nagy közönségkedvenc a gyümölcstea, ami édes, lágy illatával és intenzív ízével akár cukor nélkül fogyasztva is olyan élményt nyújt, mintha egy zamatos friss gyümölcsbe harapnánk bele.

A TEÁZÁS ÉLMÉNYÉT NAGYBAN NÖVELI, HOGYAN FOGYASZTJUK ITALUNKAT

Az igazi teázás élményéhez pedig nagyban hozzájárul, hogyan fogyasztjuk el forró italunkat. Ahhoz, hogy igazán megízlelhessük a szálas teák finom, gazdag aromáját, a REÖK Kézműves Cukrászdában egy szűrőben kapjuk meg a kiválasztott teánkat. Ezt a szűrőt helyezzük bele a forró vízbe, majd teatípustól függően 3-5 percet áztatjuk. Ezt követően már önthetjük is csészénkbe finom italunkat, amit ízlés szerint ízesítve már fogyaszthatunk is.

“Nagyon sokan egyébként nem merik megkérdezni, hogy “úristen” ezzel a szűrővel most mit kezdjek. Természetesen mindenkinek próbálunk segíteni, mert azért nem sok helyen találkozhat az ember ilyen formában a teázással” – árulta el Loretta.

Videónkban lesd meg te is, a REÖK Kézműves Cukrászda hatalmas szálas tea kínálatát, és még azt is megmutatjuk, hogyan tudod a hagyományoknak megfelelően helyesen fogyasztani ezt a rendkívül finom és sokoldalú italt.

Ha neked is jólesne egy forró, finom ital a hideg napokon, hagyd, hogy a REÖK Kézműves Cukrászda és a Delimo Cukrászda gazdag szálas tea kínálata felmelegítsen!

REÖK Kézműves Cukrászdát a Magyar Ede tér 2,

míg a Delimo Cukrászdát a Londoni körút 3 szám alatt, az Árkádban találod.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb