Közélet

Lecsupaszították a Kárász utcát, eltűntek a Tiszafák – utánajártunk, hova lettek

Csütörtök reggel meglehetősen csupasz kép fogadta azokat, akik a Kárász utcán sétáltak: eltűntek ugyanis a Tiszafák városunk sétáló utcájáról. Arról, hogy pontosan mi történt, megkérdeztük Makrai Lászlót, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját.

Mint a szakember elmondta, nem kell megijedni, nem véglegesen tűntek el a növények, melyek a Kárász utca ékességeként díszelegtek belvárosunk szívében. Csupán arról van szó, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai elszállították őket ideiglenesen a telephelyükre, amíg ellenőrzik a tartóedényeket, illetve a növények állagát. Az esetleges rossz állapotúakat újra cserélik, majd ezt követően a tiszafák is újra elfoglalhatják régi helyüket.

Makrai László azt is elárulta, a fagyveszély miatt az arra érzékeny pálmákat és leandereket is elszállították, sőt hétfőn lezárták a Móra Ferenc Múzeum előtti szökőkutat is a téli időszakra.

A NYÁRON KAPOTT ÚJ TISZAFÁKAT A KÁRÁSZ UTCA

Júniusban írtuk meg, hogy új tiszafákat kapott a Kárász utca. Erre azért volt szükség, mert az egyik igencsak kiszáradt már, míg egy másikat áthelyeztek, mert takarta az egyik teraszt.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb