KikapcsVideo365

Öveket becsatolni: már gőzerővel készülnek a rajtra, csütörtök reggel startol a SZEBIT, Kelet-Magyarország legnagyobb IT rendezvénye

Szerda késő délután hatalmas nyüzsgés fogadott bennünket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban: a szakemberek éppen asztalokat, pultokat és különböző technológiai újdonságokat és futurisztikus gépeket szereltek össze. Nem véletlen, hogy ilyen lázasan folyik a munka, valószínűleg cikkünk írásának pillanataiban is, hiszen csütörtök reggel 9 órától elstartol Szegeden a SZEBIT, Kelet-Magyarország legnagyobb IT rendezvénye, a korábbi évekhez hasonlóan a szintén szegedi PC TRADE SYSTEMS szervezésében. A beköltözésről Tóth Gáborral, a PC TRADE SYSTEMS Kft. alapítójával és tulajdonosával beszélgettünk.

10 KIÁLLÍTÓ, 12 ELŐADÁS, 7 WORKSHOP VÁR RÁNK

Mint Tóth Gábortól megtudtuk, gőzerővel zajlik a beköltözés a TIK nagy aulájába, a kiállítók sorra érkeznek és rendezkednek be a holnapi rendezvényre. Mint a főszervezőtől megtudtuk, hosszú éjszaka áll előttük, mire mindennel elkészülnek, sőt, a kora reggeli órákban is folytatják a pakolást, hogy a 9 órai nyitásra minden a helyére kerüljön. Tíz kiállító, tizenkét előadás és hét workshop várja majd az érdeklődőket.

MINDENT IS MEGTUDHATSZ A MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁRÓL

Megtudtuk, hogy a mostani rendezvény fő irányvonala a mesterséges intelligencia köré fog szerveződni, minden egyes programelemben tulajdonképpen meg fog nyilvánulni. Az előadások és a workshopok keretében is több szó is esik a mesterséges intelligenciáról, különböző összefüggésben és különböző szakértők tolmácsolásában. Sőt, a kiállítótérben is bemutatkoznak olyan megoldások, melyek a mesterséges intelligencián alapulnak, mint például a robotkutyák.

KIPRÓBÁLHATÓ JÁTÉKOK ÉS SZIMULÁTOROK IS HELYET KAPTAK A KIÁLLÍTÁSON

“Azt el kell, hogy mondjam, hogy a mesterséges intelligencia egy nagyon menő hívószó napjainkban, abszolút erre rezonálunk mi is” – mondta el Tóth Gábor. Hozzátette, olyan programelemeket is szerveztek azért, melyek hétköznapi témákat boncolgatnak. Az előadások keretében például szó esik majd a zsarolóvírusokról is. “Azt hiszem, hogy aki csak szórakozni szeretne, ő is meg fogja találni a magának való programot, akár a gamer cornerben, ahol kipróbálható játékok és szimulátorok várják az érdeklődőket” – folytatta Tóth Gábor.

Pillants be videónk segítségével a kulisszák mögé, mutatjuk, hogyan épül fel a SZEBIT hatalmas kiállítótere a TIK-ben!

Ne feledd, a SZEBIT rendezvény ingyenes, így minden érdeklődő számára nyitott.

Jegyezd fel a naptáradba: 2023. november 23., Szeged, József Attila Tanulmányi és Információs Központ.

Ne hagyd ki ezt a különleges lehetőséget!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb