KikapcsVideo365

A mesterséges intelligencia generálta, de semmi más mesterséges nincs benne: leteszteltük a Trója Ételbár AI burgerét

Szegeden bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is, pont ezért szeretjük annyira városunk, minden meglepetésével és újdonságával együtt. Ezúttal a Kölcsey utcai Trója Ételbár és Hummusz Terrace olyat talált ki, amilyet még tényleg nem pipáltunk Szegeden! A belvárosi étterem ugyanis étlapjára tűzte Szeged első és egyetlen mesterséges intelligencia által generált receptje szerint készült hamburgerét. Ezt a különlegességet nem hagyhattuk ki mi sem, így be is ugrottunk a Trójába egy nagy AI hambi tesztre.

Igazán nagy dobással rukkolt elő a Trója Ételbár és Hummusz Terrace ínyenc vendégeinek így az év végére. Megalkották Szeged első mesterséges intelligencia által generált menüsorát, melynek első darabja, az AI burger már kapható is az étteremben.

Sőt, megsúgjuk, december 31-ig akár díjmentesen házhoz is szállítják Neked.

EZ MEGÍRTA, A MÁSIK KÉPILEG MEGALKOTTA, A TRÓJÁSOK ELKÉSZÍTETTÉK, MI PEDIG MIND MEGETTÜK

S, hogy milyen szerepe is volt a mesterséges intelligenciának az ínycsiklandozó étel megalkotásában? Beregszászi Richárd, az étterem üzletvezetője el is árulta nekünk: az OpenAI mesterséges intelligencia kutató laboratórium által kifejlesztett Chat GPT chatbot megírta a burger receptjét, míg az egyébként szegedi kötődésű, vadonatúj, magyar fejlesztésű képi mesterségesintelligencia-szoftver, a TENGR.AI megalkotta annak kinézetét, a Trója-csapatnak ezeket követően pedig már csak annyi dolga volt, hogy kövesse a “gépek” utasításait. A legjobb feladat azonban nekünk jutott, mert a mi dolgunk csak annyi volt, hogy megegyük az elképesztően guszta hamburgert.

FULLOS, LAKTATÓ, ÍNYCSIKLANDOZÓ HAMBURGERT KAPTUNK

Meg kell hagyni le a kalappal a Trója csapata előtt már csak a zseniális ötletért is, no meg a hibátlan kivitelezésért természetesen, hiszen a mesterséges intelligenciával karöltve egy igazán fullos, laktató és ízvilágában különleges hamburgert kaptunk. Az ízek tökéletes harmóniáját

  • a házi készítésű marhahús utánozhatatlan íze,
  • a hagymalekvár édessége,
  • a jalapeno csípőssége,
  • a gomba fűszeressége,
  • a sült cheddar és trappista sajt zamatos egyvelege alkotja,
  • megkoronázva a sült bacon csíkokkal,
  • az egészet BBQ szószos házi készítésű buciba csomagolva.

A TRÓJÁSOK IS HOZZÁADTÁK SAJÁT JÓL BEVÁLT FORTÉLYAIKAT

Azt azért Ricsi elárulta, azon felül, hogy a mesterséges intelligencia határozza meg a burger összetevőit és a kinézetét, a Trója csapata is hozzátette saját jól bevált fortélyait, hogy az elkészült étek teljes mértékben tükrözze a szegediek ízlésvilágát. Mi pedig már az első falat után éreztük, hogy új kedvencünk született a Trója kínálatából, mert bizony ebben a burgerben azonkívül, hogy a receptjét a mesterséges intelligencia alkotta, semmi sem mesterséges.

JÖNNEK A TOVÁBBI FINOMSÁGOK AZ AI RECEPTEK SORÁBAN

Mint megtudtuk, nincs megállás, további AI segítségével létrehozott recept szerinti finomságokra számíthatunk a Trója étlapján, ám ezekről a meglepetés ízekről Ricsi még nem rántotta le a leplet. Az isteni hambi után mi már alig várjuk a folytatást, mivel rukkolnak elő legközelebb a srácok a mesterséges intelligencia segítségével.

Addig is, less be videónkkal a Trója konyhájába, és nézd meg, hogyan is készül az AI burger!

Az újdonságot IDE kattintva, illetve a +3630 627 9056 számon keresztül tudod megrendelni, szállítási díj nélkül, vagy magában az étteremben is elfogyaszthatod a Kölcsey utca 4. szám alatt Szeged belvárosában.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb