Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: darules a Fehér-tónál, Dobozy Borbála Bach est és egy izgalmas nyomozós játék vár a könyvtárban ezen a hétvégén Szegeden

Itt a péntek! Ez nem jelent mást, mint hogy kitört a hétvége, mi pedig összeszedtünk minden tuti programot Szegeden, ahova érdemes lehet ellátogatni a városunkban. Lesz:

  • Darules a Fehér-tónál,
  • Dobozy Borbála Bach est,
  • a rendőrséggel közös nyomozós játék a Somogyi-könyvtárban,
  • jótékonysági ételosztás,
  • és lemezbörze az Agórában!

Mutatjuk, mit tartogat ez a hétvége, itt a Szeged365 Kikapcs!

DARULESRE VÁRNAK MINDENKIT

Az őszi madárvonulás idején fél Európa daruállománya érinti útja során a magyar Alföldet. Az idén már októberben megdőlt az egy időben itt tartózkodó darvak száma több mint 180.000 példánnyal. A Hortobágy felől érkező darvak száma a vonulás tetőpontján elérheti a 40-50 ezret a Szegedi Fehér-tónál. Ebben az időszakban szervezik a daruleseket, melyeken a tórendszer ideális pontján várják be a darvak érkezését, miközben a természet más érdekességeit is megfigyelhetjük. A darules túra 2023. november 25-én 14 órakor kezdődik és kb naplementéig tart a szegedi Fehét-tónál. A táv a madarak útvonalától függően maximum 2-3 km lesz, így kisgyerekek is nyugodtan mehetnek.

JÓTÉKONYKODÁS A HÉTVÉGÉRE

Szombaton kezdődik az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők szegényélelmezési missziós programjának ünnepi akciósorozata, a Karácsonyi Szeretetlakoma, amelynek keretében a főváros mellett több vidéki városban, így Szegeden is szerveznek ételosztást.

DOBOZY BORBÁLA BACH ESTJE SZEGEDEN

Különleges est lesz a Reökben, ugyanis Dobozy Borbála Bach estet tart ma Szegeden. A különleges koncert időben és térben is utazásra invitálja hallgatóságát. Dobozy Borbála Bach csembaló-muzsikájának hazai és nemzetközi viszonylatban is elismert művészeként, a finom frazírokat épp olyan könnyedséggel adja át közönségének, mint a virtuóz dallamok lüktető lendületét. Játékát a precizitás és költőiség, ragyogó technika jellemzi, mentes marad a modorosságoktól, miközben új irányt jelöl ki a magyar csembalóművészetben.A hangversenyre a belépés ingyenes. Az esemény este 19:00-kor lesz a Reök-palotában.

NYOMOZÁS A KÖNYVTÁRBAN A RENDŐRSÉGGEL

Izgalmas nyomozós játékra hív Somogyi-könyvtár és a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Az együttműködés keretében indult útjára a Nyomkereső programsorozat is, amelynek következő eseményére november 25-én kerül majd sor. A “Nyomkereső – Nyomozz velünk! – 1 megoldás 12 helyszín” rendezvén egy különleges kalandot kínál a város lakóinak és látogatóinak, amely minden korosztály számára nyitott. Ezen a fantasztikus rendezvényen kódokat fejthetünk meg, rejtvényeket oldhatunk, valamint titkokat fedezhetünk fel 12 izgalmas állomáson keresztül. Az esemény a központi könyvtárban lesz szombaton, 10:00–13:00 között.

LEMEZBÖRZE AZ AGÓRÁBAN

A törzsközönségnek nem kell bemutatni, de aki még nem ismeri, az jó ha tudja, a Legendás Lemezek Szegedi Lemezbörzéje Dél-Magyarország legnagyobb lemezbörzéje, ahol több ezer bakelitből lehet válogatni szombaton 10-től 13:30-ig az Agórában.

MÁR LEHET FORRALT BOROZNI

Pontosan egy hét múlva felgyúlnak a karácsonyi fények Szegeden, forralt bor és mézeskalács illata lengi be a belvárost, ünnepi hangulatba öltöztetjük nemcsak városunkat, hanem lelkünket is, indul ugyanis a várva várt Szegedi Karácsonyi Hetek. A városban járva már jól látható, gőzerővel dolgoznak a szakemberek a fényfüzérek felhelyezésén, ugyanakkor a kis faházikók is előbukkantak a Dugonics és a Klauzál tereken, de zajlanak az előkészületek a Dóm téren is. Mint kiderült, a Klauzál és a Dugonics téren már forralt borozni is lehet.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

A Hungiban

  • pénteken UV Color, Never Say Never & No1beach parti lesz,
  • szombaton pedig a Hungi IX. Születésnapi Partija.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

Pénteken és szombaton újra lehet pörögni a Retro Klubban!

  • Pénteken nemzetközi vizekre eveznek a Retroban, jön az International Student Prty,
  • szombaton pedig Millenium Kids estet tartanak.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

Ismét nyitva lesz a Jate Klub,

  • pénteken bemutatják a JATE Revolution rendezvénysorozatot, ahol napjaink underground zenei palettáját sorakoztaják fel hónapról – hónapra,
  • szombat pedig ismét szalagavató after lesz.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

TITINA – A NÉGYLÁBÚ FELFEDEZŐ A BELVÁROSI MOZIBAN

Egy történelmi animációs vígjátékot sasolhatunk meg a hétvégén a Belvárosi Moziban, Titina – a négylábú felfedező főszereplésével. Így írnak a meséről: sz olasz léghajómérnök nyugodt mindennapjait éli szeretett kutyájával. Egy nap a norvég felfedező, Roald Amundsen felkeresi őt, hogy tervezzen neki egy léghajót, amivel belevághat az Északi-sark meghódítására. Nobile magával viszi imádott kis kedvencét, Titinát is. Az expedíció sikeres, történetük bejárja az egész világot, Titina pedig igazi híresség lesz, hiszen Ő az első négylábú, aki eljutott az Északi-sarkra.

A LÁPKIRÁLY LÁNYA A CINEMA CITYBEN

Egy érdekes thrillert tűzött műsorra a Cinema City Szegeden, A lapkirály lánya című filmet. A részletek: Helena (Daisy Ridley) tökéletes életet él a férjével és a kislányával egy amerikai kisvárosban. De van néhány titka, amiről sem a férje, sem a körülötte élők nem tudnak – és az az idill, amit ennyi hazugság terhel, nem lehet tartós. Amikor két életfogytiglanra ítélt fogoly megszökik egy börtönből, kiderül, hogy a nő nem árva, ahogy eddig mondta. Évtizedekkel ezelőtt az anyját elrabolta egy férfi, és Amerikának arra a mocsaras területére hurcolta, ahol teljesen eltűnhetett vele a világ szeme elől. Helena ott született a rabságban, és tízéves volt, amikor az anyjának végre sikerült megszöknie vele. Ő azóta bujkál, nem akar tudni az apjáról, és nem akarja, hogy az tudjon róla. De nagyon sokszor gondol rá, és arra a szabadságra, amit a természet közelében a magáénak hitt. És érzi, hogy az apja most el fog jönni érte. Csak azt nem döntötte még el, hogy mit tesz majd, amikor szembetalálkoznak: harcba száll, vagy megszökik vele.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb