Gasztro

Mindenki nyugodjon le(felé): újabb fastfood-multi száguld Szeged felé, 5000 Ft körül adják a sajtburgert

A jövőben Magyarországon is megnyithatja kapuit a Five Guys nevű ikonikus amerikai gyorsétteremlánc, miután egy nemzetközi cég megszerezte a jogokat, hogy éttermeket nyisson a közép- és kelet-európai országokban. A Paraméter cikke szerint a jelenleg legközelebb Bécsben működő multi elég masszív árakkal dolgozik, egy sajtburger 13 euróba (körülbelül ötezer forintba) kerül náluk, egy kis adag sültkrumpli pedig 5 és félbe (körülbelül kétezer forint).

„A Monterock átvesz két, már működő éttermet Ausztriában, és 2028-ig még számos étterem létrehozását tervezi Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon“

– írta közleményében a vállalat.

A Szegeden jelenleg nem túl ismert Five Guys a Monterock adatai szerint az egyik leggyorsabban növekvő, világszerte elismert amerikai gyorsétteremlánc. Jelenleg 1850 étterme van Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

A hazai nyitást sajtóinformációk szerint Budapesten kezdik majd meg, ezt követően jöhetnek majd a vidéki nagyvárosok. Szegedi nyitásról egyelőre nincs infó, de gyanítható, hogy – a fővárosi rajtot követően – a McDonalds, a Burger King és a KFC mintájára – a Napfény Városában is feltűnik majd az öt srác.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb