Közélet

Most már hivatalos: Gyurcsány Ferenc beáll Botka László mögé, megjelent a DK-lista

Tavasszal, egy Szegeden tartott sajtótájékoztatón jelentette be először Gyurcsány Ferenc, hogy pártja Botka Lászlót támogatja az önkormányzati választásokon. A döntést a hét második felében tette hivatalossá a Magyarország – Montenegró EB selejtezőt követően (ismét) meme-témává váló politikus pártja, akik közzétették azon jelöltek listáját, akik mögé be fognak állni a jövő évi választáson. A névsorban ott virít Botka László és Karácsony Gergely neve, azonban a szomszéd Márki-Zay Pétert nem találtuk meg.

Gyurcsány Ferencék a Párbeszéddel megállapodva beállnak Karácsony Gergely mögé – tudatta az ATV, de közben megszületett a DK-MSZP megállapodás is a közös ‘24-es polgármester-jelöltekről.

A budapesti és az országos, 17 települést tartalmazó névsort (amelyből gyorsan lejön, hogy biztonsági játékot űz a DK, vagyis, általában olyan városokból választottak, ahol sanszos, hogy az ellenzéki jelölt fog nyerni) ITT találod, nagy meglepetések nincsenek benne,

  • Szegeden a korábbi örök rivális Botka Lászlót,
  • Budapesten Karácsony Gergelyt,
  • Pécsett pedig Péterffy Attilát támogatja a DK.

Botka László és Gyurcsány Ferenc viszonya egyébként elég feszült volt az elmúlt években, a szegedi polgármester ugyanis többször is kifejtette, hogy Gyurcsány Ferenc személye jelentősen rontja az ellenzék esélyeit, ezért jobb lenne, ha háttérbe húzódna. Ezt mondta akkor is, amikor a 2018-as választás előtt (visszalépéséig) az MSZP miniszterelnök-jelöltje volt. Gyurcsány ezt a tavaszi, szegedi sajtótájékoztatóján csupán annyival idézte fel, hogy voltak vitáik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb