Szegedi Arcok

Dávid Vanessza, a szegedi strongwoman ezt is behúzta: második lett a Bothúzó Európa Bajnokságon, Szlovákiában

Le a kalappal a szegedi strongwoman, Dávid Vanessza előtt! Az ifjú tehetség letarolta a mezőnyt a szlovákiai Breznóbányán rendezett Bothúzó Európa bajnokságon. Vanessza a dobogó második fokára állhatott fel annak ellenére is, hogy verseny előtt lebetegedett, mégis maximális erőbefektetéssel végignyomta a küzdelmet.

Sikeresen zárta a Hungarian Mas-Wrestling Federation – Magyar Bothúzók csapata a hétvégét! Brezno-ban rendezték meg ugyanis 9 ország részvételével a 2023-as Bothúzó European Mas-Wrestling championship – Európa Bajnokságot, melyen meghívott versenyzőként Dávid Vanessza is részt vett.

“Egy év után újra deszkához ültem és nagyon jó érzés volt, nagyon élveztem. Sajnos a döntőben a szlovák lánytól kikaptam, de csalódott így sem vagyok” – fogalmazott közösségi oldalán posztjában, hétfőn Vanessza.

Vanessza nem tudatosan készült erre az EB-re, hanem jó versenyformájának köszönhetően meghívták a megmérettetésre. Így mindössze két hete volt arra, hogy elérje versenysúlyát: kemény diétával, erőnléti edzésekkel és napi kettő kardióval sikerült ezt teljesítenie. A végeredmény pedig önmagáért beszél: Vanessza másodikként végzett az Európa Bajnokságon!

VANESSZA AZ ORSZÁG LEGERŐSEBB NŐJE

A mindössze 27 éves sportoló több, mint egy évtizede gyűri a vasakat, legfőbb motivációt szülei jelentik, akik maguk is versenyszerűen sportoltak, sőt Vanessza édesanyja versenyzik mind a mai napig. Röplabdától kezdve, atletizáláson, diszkoszvetésen, súlyemelésen át, mindent kipróbált a tehetséges sportoló, édesapja sugallatára az erősember, strongman sportágnál maradt, természetesen strongwoman kategóriában, akinek szó szerint, nincs ellenfele Magyarországon. A közelmúltban saját, egyben az országos rekordot döntötte meg Mosonmagyaróváron a Sziklaemelő Világkupán, a 133 kilogrammos kőgolyó felemelésével. Ezek után Vanessza az Arnold Classic Europe Strongwoman-re edzett, ekkor csíptük el egy interjúra, amit itt sasolhatsz meg:

Forrás: Dávid Vanessza FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb