Kikapcs

Szeged365 forralt bor teszt: alaposan zsebbe nyúlós mulatság, de finom, változatos ízekből nincs hiány

Az ünnepek közeledtével beköltözött a fűszeres, finom forralt bor illat Szeged belvárosába. Nem véletlenül, hiszen annak ellenére, hogy a Szegedi Karácsonyi Hetek csak pénteken indul, a forralt boros fakunyhók már kinyitottak, így egy jó forró itallal felmelegíthetjük átfagyott testünket a már jól megszokott helyeken a Klauzál és a Dugonics téren. Több sem kellett nekünk, le is teszteltük a téli időszak kedvenc italát, s annak is utánajártunk, mennyiért is juthatunk hozzá a melengető nedűkhöz.

KÉT DECI FORRALT BOR 1000 FT, MÍG 3 DECI 1400 FORINTOT KÓSTÁL

Forralt borból igazán gazdag kínálatot találtunk: választhatunk ugyanis a fehér, illetve vörös boros forralt borok közül, vagy éppen a gyümölcsdarabokkal megspékelt ízekből, mint az áfonyás, epres, vagy a meggyes-szilvás forró italok. Mi azonnal a különlegességekre mentünk, így az áfonyás, meggyes és epres italokat kóstoltuk meg. Az illatuk már önmagában elvarázsolja az embert és ahogy az ital melegsége, úgy jár át bennünket az ünnepi hangulat, főként, ha szereted az édes ízeket, mert bizony ezek a különlegességek nem nélkülözik a hozzáadott cukrot. A varázs talán akkor száll el egy kicsit, amikor a fizetésre kerül sor, 2 deciért ugyanis 1000 Ft-ot, míg 3 deciért 1400 Forintot kell fizetnünk.

3 DECI RUM-PUNCSÉRT 2000 FT-OT KELL FIZETNÜNK, MÍG 3 DECI TEÁÉRT 500 FORINTOT

A forralt boron kívül még számos italkülönlegességgel felmelegíthetjük magunkat a hideg napokon. Így néznek ki az árak:

  • gyerekpuncs – 2 dl: 500 Ft, 3 dl: 700 Ft,
  • rum-puncs – 2 dl: 1800 Ft, 3 dl: 2000 Ft,
  • forró fahéjas almalé – 2 dl: 600 Ft, 3 dl: 800 Ft,
  • forró tea – 2 dl: 400 Ft, 3 dl: 500 Ft.

ÜNNEPI DÍSZBE ÖLTÖZIK VÁROSUNK

Kétségtelen, hogy rohamtempóban közeledik a karácsony, hiszen pénteken már ránk köszönt a december, ezzel egy időben pedig indul a Szegedi Karácsonyi Hetek! Gőzerővel folynak a munkálatok ezzel kapcsolatban, ma felkerültek a gömbök a vadonatúj díszkivilágításra a Kárász utcán és a Belvárosi híd is ünneplőbe öltözött.

PÉNTEKEN INDUL A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Visszaszámlálás indul, péntekhez egy hétre újra teljes ünnepi pompájában fog ragyogni Szeged, ugyanis december elsejével elindul a várva várt Szegedi Karácsonyi Hetek. Ha a városban járunk már egy ideje láthatjuk, hogy gőzerővel zajlanak az előkészületek a Dóm téren, a Dugonics és a Klauzál téren, most pedig befutott a programkínálat is, melyről Rácz Attila a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője rántotta le a leplet. Egy biztos, az ünnepi hangulat garantált, nem fogunk unatkozni a következő hetekben karácsonyig Szegeden.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Pipicz Dávid

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb