Kikapcs

Gömbökkel bővült a karácsonyi díszkivilágítás a Kárász utcán, de már ünnepi díszbe öltözött a Belvárosi híd is

Kétségtelen, hogy rohamtempóban közeledik a karácsony, hiszen pénteken már ránk köszönt a december, ezzel egy időben pedig indul a Szegedi Karácsonyi Hetek! Gőzerővel folynak a munkálatok ezzel kapcsolatban, ma felkerültek a gömbök a vadonatúj díszkivilágításra a Kárász utcán és a Belvárosi híd is ünneplőbe öltözött.

December 1-jén indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, az adventi készülődés időszaka Szegeden. Az előkészületek még tartanak, ma viszont felkerültek a gömbök is az új díszkivilágításra a Kárász utcán, így kezd egészen ünnepi képet festeni városunk főutcája.

A gömbök mellett a Belvárosi híd is kapott ma ünnepi öltözetet, “Boldog Karácsonyt Szeged” felirattal ellátott zászlók kerültek fel a helyszínre:

PÉNTEKEN START

Pénteken délután indul hivatalosan is a Szegedi Karácsonyi Hetek. A központi helyszín idén is a Dóm tér lesz, ahol minden korosztály megtalálja majd a kedvenc programját. 75 kézműves és vendéglátós gondoskodik arról, hogy mindenki a kedvére vásárolhasson, ehessen és ihasson az ünnepi forgatagban. A tér egyik látványossága kétségkívül az 50 méteres óriáskerék, melyből páratlan kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó Dóm térre és a belvárosra.

Természetesen idén is lesz szalmalabirintus és kölyökkuckó a gyerekeknek, akik körhintázhatnak, de akár felülhetnek kedvenc pónilovukra is. S ez még nem minden, két új látványelemmel, egy hatalmas gömb, valamint egy szív alakú világító szelfiponttal egészül ki a Dóm tér, de nem maradhat el a Klauzál és a Dugonics téri forralt borozás sem, és természetesen idén is ünnepi ruhát ölt a belváros, megújul a karácsonyi díszvilágítás, nem utolsó sorban pedig velünk lesz Rudi a fényszarvas és a Mikulás szán is a Dugonics téren. Az első nap programja így fest:

  • 16.30 Megnyitó: Vándormuzsikus gólyalábas felvonulás a Klauzál tér-Dugonics tér-Dóm tér útvonalon
  • 17.00 Naposoldal Alapítvány Érzékenyítő program
  • 19.00 Fire Fantasy: Fire Legends Fire Storm Látványshow

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb