Kikapcs

Két hölgy lett a Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállításának 50 ezredik látogatója

Tarolnak az agyagkatonák Szegeden, hétfőn délelőtt eléri az 50 ezres látogatószámot a Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállítása – írtuk meg vasárnap, majd ma kiderült, hogy eme kerek számra két hölgy futott be a múzeumba.

Zoltai Alexandra, az SZTE Konfuciusz Intézetének igazgatója és Dr. Medgyesi Konstantin, a Móra Ferenc Múzeum tudományos igazgatóhelyettese köszöntötte hétfőn délelőtt az 50 ezredik látogatókat a Móra Ferenc Múzeum ókori Kína-kiállításán.

Mint megtudtuk, Zánthó Róbertné Zsókát és Bíró Gabriellát érte ez a megtiszteltetés városunk kulturális fellegvárában. Ahogy mindig, úgy most is egy kis ajándékcsomaggal köszöntötték az 50 ezredik látogatókat a múzeumban. Peregi Dóra kolléganőnk fotókat is készített az átadásról:

AZ AGYAGKATONÁK KÜLÖNLEGES TÖRTÉNETE SZEGEDEN

Az ókori Kínát bemutató tárlat egyik fele az agyagkatonák különleges történetét mutatja be közel félszáz katonán keresztül, a másik felében pedig Sanghajból érkezett eredeti ókori kincseket láthatnak az érdeklődők – köztük egy eredeti halotti uralkodói jádepáncélt is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb