Mindenmás

Napi pakk: esős és szeles időjárásunk lesz ma Szegeden, a Belvárosi Moziban koncertezik a Republic, és végre vonattal is utazhatunk Szabadkáig

Izgalmas, eseménydús napunk lesz ma Szegeden! Az időjárás is kicsit megbolondul, hiszen erős szelet és csapadékot is ígérnek városunkba. De, lesz ma Republic koncert is a Belvárosi Moziban, és mától napi ötször vonatozhatunk Szegedről Szabadkára. Sőt, lesz egy kis kavar a 8-as és 10-es trolibuszok útvonalában, és mindezek mellett ma ünnepel Rúzsa Magdolna. Kortyolj egy nagyot a kávédba, és olvasd el mellé a napi pakkunkat!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS RÚZSA MAGDI SZÜLINAP

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Stefánia, Dezdemóna, Jakab, Jákó, Jákob, Jakus, Stefi, Szókratész és Trisztán nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • 79 éve született Komár László énekes,
  • 73 éve Ed Harris amerikai színész (A szikla, Ellenség a kapuknál),
  • 38 éve pedig Rúzsa Magdi vajdasági származású magyar énekesnő.

MEDITERRÁN CIKLON LOPÓZIK BE SZEGEDRE

Keddre egy mediterrán ciklon hozhat országos csapadékot. Elsősorban északon és északkeleten havazhat, Szegeden inkább az eső lesz a jellemző. Szinte egész napra csapadékos időt jósolnak. Több helyen élénk, erős lehet a légmozgás. Hajnalban 2, majd napközben 5 fokot mérhetünk.

REPUBLIC KONCERT LESZ MA SZEGEDEN

A Szeged Első Lions Club – amely az idei Legszegedibb Szegediek közönségszavazásunk Legszegedibb Jótevők kategóriájának egyik jelöltje – mint minden évben az idén is jótékonysági koncertet szervez. November 28-án 19.00 órakor a szegedi Belvárosi Moziba ezúttal a Republic érkezik az esemény keretein belül, s nyújt egy élményekkel teli estét a közönségnek.

VÁLTOZÁSOK A 8-AS ÉS A 10-ES TROLI KÖZLEKEDÉSÉBEN

2023. november 28-án a Vidra utcában burkolatrekonstrukciós munkálatokat végeznek, mely munkálatok érintik a 8-as és 10-es trolibuszjáratok közlekedési rendjét. Mint kiderült, a trolibuszok Makkosház/Tarján, Víztorony tér és Széchenyi tér/Klinikák között módosított útvonalon közlekednek.

MA MÁR VONATTAL UTAZHATUNK SZABADKÁIG

Az eredeti határidő szerint október végén kellett volna fölvenni a személyszállító vonatok forgalmát Szeged és a szerbiai Szabadka között, az indulást azonban november 28-ra, azaz mára halasztották. Egyelőre dízelüzemű, orosz gyártmányú, Uzsgyi becenevű motorvonattal indul újra a forgalom. A vonatok Szegedről – a röszkei határellenőrzésen is átesve – napközben 1 óra 26 perc alatt érnének Szabadkára, ám a hajnali első vonatnak (a röszkei kereszt miatt) 1 óra 41 percre, a késő esti utolsónak pedig 1 óra 34 percre lesz szüksége a menetrend szerint. Visszafelé az első vonatnak 82 perces, a többinek három perccel hosszabb menetidőt szerkesztettek Szabadkáról Szegedre. Az első vonat 5:19-kor indul Szegedről, a pontos menetrendet itt találod:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb