Közélet

Megvan, hány embercsempészek által hátrahagyott roncsautót szállított el eddig a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Már több mint ötven roncsautótól tisztította meg a határmenti településeket a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal – közölte az intézmény csütörtökön.

A közlemény szerint két hete jelent meg az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalnak, hogy elszállítsa az olyan járműveket vagy autóroncsokat, melyeket valószínűsíthetően embercsempészek használtak.

52 JÁRMŰVET SZÁLLÍTOTT EL A KORMÁNYHIVATAL

A déli határszakaszt érintő illegális bevándorlás eredményeként több száz, embercsempészésre használt roncsautó maradt Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyei utak mellett, illetve szántóföldeken és erdőkben, sok esetben akadályozva a biztonságos közlekedést. Elszállításukat a kormányhivatal november 21-én kezdte meg Mórahalom térségében. A Dél-Alföld mezőőreinek és közterület-felügyelőinek jelzése alapján november 29-ig 52 gépjárművet szállíttatott el a kormányhivatal.

ÖTTÖMÖS, RUZSA ÉS ZÁKÁNYSZÉK MEGTISZTÍTÁSA KÖVETKEZIK

A jogszabály szerint a kormányhivatal munkatársai a járműveken előbb értesítést helyeznek el, majd négy nap leteltével az autókat egy központi, szegedi telephelyre szállítják. A járművek alvázszámát, illetve – amennyiben ismert – motorszámát és rendszámát közzéteszik a kormányhivatal honlapján. Az eddig elszállított 52 gépjárművet Ásotthalom, Mórahalom és Öttömös külterületéről gyűjtötte össze a kormányhivatal. A munka Öttömös, Ruzsa és Zákányszék térségében folytatódik a következő napokban – áll a közleményben.

Forrás: MTI, Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb