Közélet

Pofánk leszakad: 100 ezer forint, azaz a normál díj duplája a szegedi jégpálya bérleti díja, amikor az ovisok és iskolások edzései vannak

Magasabb díjszabással lehet igénybe venni a Városi Műjégpályát azokban az időszakokban, amikor az ovisok, és az iskolások sportolnak, valamint a jeges szakosztály edzései vannak – írta meg szerkesztőségünknek egyik Olvasónk, Ildi. Mint mondta, ezzel ellehetetlenítik a sportegyesületek működését, és ennek hozományaként sokan el fognak vándorolni a jeges sportágakból.

Olvasónk elmondása alapján a jégpályánál kihelyezett bérleti díjakat tartalmazó díjtáblázat szerint magasabb díjszabással lehet igénybe venni a délelőtti időszakban a jégpályát, amikor az ovisok és az iskolások foglalkozásai vannak, illetve a délutáni időszakban, amikor a jeges szakosztály edzéseinek ideje van. Az olvasónk által küldött fotón is jól látszódik, hogy alapesetben 50 ezer forintos díjszabást eszközölt a Szegedi Sport és Fürdők, majd abban az időszakban, amikor a gyerekekkel és a sportolókkal foglalkoznak ez az összeg már a duplája, azaz 100 ezer forint:

ELLEHETETLENÍTIK A SPORTEGYESÜLETEK MŰKÖDÉSÉT

Mint Olvasónk írta, a plakát alapján feltűnt az is, hogy olcsóbb lehetőséget kínálnak a nem sportcélú rendezvényekre. Ildi szerint így az egyesületek kénytelenek számukra megfizethetőbb, de a szülők és gyerekek számára többlet terhet jelentő megoldást keresni. Ezzel azonban az a baj, hogy ezt a szülők és gyerekek sem tudják vállalni, sem anyagilag, sem időbeni többlet teher miatt, ezért Olvasónk úgy érzi, hogy ellehetetlenítik a sportegyesületek működését, és ennek hozományaként sokan el fognak vándorolni a jeges sportágakból.

Az ügyben kerestük a Városi Műjégpályát üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t, amint megérkezik válaszuk, frissítjük cikkünket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb