Sport

Vasárnap ismét pályán a Szeged-Csanád GA: a Pécset fogadják a Szent Gellért Fórumban

Hazai pályán folytatja a küzdelmet a Merkantil Bank Ligában a Szeged-Csanád GA vasárnap délután. A kék-feketék az elmúlt három meccsükből kettőt megnyertek, egyet pedig döntetlenre hoztak. Ezt megelőzően az NBI-es Kecskeméti TE ellen estek ki a Magyar Kupából, azóta viszont nem kaptak ki.

A szegedi együttes a tabella ötödik helyéről várhatja a vasárnapi meccset, miután az előző fordulóban Borvető Áron korai góljának köszönhetően mindhárom pontot elhozták Mosonmagyaróvárról – közölte a klub. A pécsiek az előző fordulóban a Budafokot győzték le, előtte pedig döntetlent játszottak a Soroksár csapatával.

EDDIG NYOLC ALKALOMMAL TALÁLKOZOTT A KÉT CSAPAT

A PMFC-vel eddig nyolc alkalommal találkozott a Szeged-Csanád GA. Az első két összecsapáson a kék-feketék örülhettek: a 2018/19-es szezonban az NB III. Közép csoportjában Pécsett 2-1-re diadalmaskodtak, a gyulai visszavágón pedig 1-0-ás sikert arattak. A másodosztályban eddig hatszor mérkőztek meg a baranyaiakkal, négy döntetlen mellett egy győzelmet és egy vereséget könyvelhettek el. A legutóbbi találkozónkon Gajdos Zsolt góljával 1-0-ra nyertek a kék-feketék a Szent Gellért Fórumban.

ALEKSZANDAR SZTEVANOVICS: MINDIG A KÖVETKEZŐ MECCS A LEGFONTOSABB

Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb. Nagyon nehéz összecsapásra számítok. A Pécs rendkívül fegyelmezetten védekezik, ezt igazolja, hogy messze a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban. Ebből adódóan nagyobb erővel kell támadnunk. Bízom benne, hogy a helyzetek során jobban koncentrálunk majd, mint a korábbi találkozókon. Különös tekintettel kell lennünk a védekező átmenetekre és az ellentámadásokra, amelyekből a gyors szélsői révén kimondottan veszélyes a PMFC. Taktikai szempontból izgalmas meccs lesz, remélem, a szurkolóink élvezni fogják. Szeretnénk, ha minél többen biztatnának bennünket ezen a fontos rangadón – mondta el a meccs előtt a szegediek vezetőedzője.

CSOKOLÁDÉGYŰJTÉS IS LESZ

A Szeged-Csanád GA szoros együttműködésben dolgozik a Szent Ágota Alapítvánnyal, idén csokoládégyűjtéssel kedveskednek az állami gondozásban élő gyermekeknek. December 3-án és december 10-én a PMFC és Kazincbarcika elleni mérkőzésekre kilátogatóknak is lehetősége lesz részt venni a kezdeményezésben. A felajánlásra szánt csokoládét a büfékben kijelölt gyűjtőpontokon lehet leadni, ahonnan karácsony előtt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai juttatják el az édességeket azoknak a gyermeknek, akiknek a családjuk nélkül kell tölteniük az ünnepi időszakot.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb