Közélet

Ez gyors volt: már van havibérlet is a múlt héten indított Szeged-Szabadka vonalon

Már lehet bérletet kapni az egy hete újraindított, Szeged és Szabadka között járó vonatokra – írja a közleményében a MÁV. Mint kiderült, van havibérlet, és Szeged-Szabadka bérlet is.

Mikor a vonat november 28-án, nyolc év után újra elindult, egy utas felvetette az első járatot meglátogató Lázár János építési és közlekedési miniszternek, hogy érdemes lenne bevezetni valamilyen bérletet. „Csinálnunk kell egy bérletet, ami jó erre is, holnap kormányülés lesz, elő is vezetném. Kitalálod holnapig? (…) Arra, hogy valaki minden nap ingázzon, valóban nem olcsó a 2350 forintos menetjegy” – jegyezte meg Lázár Pafféri Zoltán MÁV-vezérigazgatónak, emlékeztet a Telex. Nos, nem kellett sokat várni, már meg is lett!

INGÁZÓKNAK, DIÁKOKNAK JÓL JÖN

A termékfejlesztés gyors volt, a MÁV már nyélbe is ütötte az üzletet a szerb vasúttal. A havibérleteket ingázó felnőtteknek és 25 éves kor alatti diákoknak és gyerekeknek szánják. A felnőttek Szeged és Hajdújárás között 65 euróért (24 700 forintért), a diákok ugyanezen a szakaszon 40 euróért (15 200 forintért) utazhatnak.

A Szeged-Szabadka bérlet a felnőtteknek 80 euróba (30 400 forintba), a 25 év alatti diákoknak és gyerekeknek 50 euróba (19 000 forintba) kerül. Az árakat a nemzetközi vasúti díjszabási szabályok alapján euróban határozzák meg, a forint áraknál a MÁV-START által megszabott garantált árfolyamot alkalmazzák (jelenleg, 2023. december 5-én 380 Ft/euró).

A NEMZETKÖZI UTAZÁSRA NEM HASZNÁLHATÓK AZ ORSZÁG- ÉS VÁRMEGYEBÉRLETEK

A közleményben kiemelik, hogy az ország- és vármegyebérletek nemzetközi utazásra nem vehetők igénybe, így ha az úti cél Szerbiában van, az ilyen bérletekkel rendelkezőknek a teljes hosszra meg kell venni a jegyet, nem elég a határtól. De ha a vonalat csak a Szeged-Röszke szakaszon veszik igénybe, akkor működik az ország- és a Csongrád-Csanád vármegyebérlet. Emellett mindenféle kedvezmény csak belföldön érhető el, így a nyugdíjas utasoknak a szerbiai szakaszra jegyet kell váltaniuk.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb