Mindenmás

Napi pakk: borús időjárással és lezárással indul az új hét, mától fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a szegedi utakon is

Esős és borús időjárással indul az újabb hét Szegeden, de folytatódik a Volánbusz sztrájkja is, ami miatt több járat is kimaradhat ma a városban. Érdemes lesz ma kiemelten figyelni ha autóba ülünk, ugyanis hétfőtől fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a szegedi utakon is. Egy kicsit felbolydul mától a közlekedés, ugyanis lezárják a Kálvária sgt. – Veresács utcai körforgalom közötti szakaszt mától. Ez itt a hétfő Napi pakk a kávéd mellé, tarts velünk ma is!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Árpád, Artúr, Dániel és Szabin nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 16 évvel ezelőtt, ezen a napon szűnt meg az Ikarus gyár.
  • 77 éve alapították az UNICEF-et, az ENSZ gyermekvédelmi szervezetét.
  • 231 éve Salzburgban megszületett Joseph Mohr pap és költő, aki a “Csendes éj” kezdetű karácsonyi dal szövegét írta.
  • 158 éve Pesten felavatták a Magyar Tudományos Akadémia épületét.

BORÚS ÉS ESŐS IDŐJÁRÁSSAL KEZDŐDIK A HÉT SZEGEDEN

A vasárnapihoz hasonló időjárással kezdődik az újabb hét Szegeden, azzal a különbséggel, hogy akár öt fokig is melegedhet az időjárás hétfőn. Napközben északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak majd a hőmérők.

Hétfőn sok lesz felettünk a felhő Szegeden, sokfelé szürke időre van kilátás, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Reggel -5 és +3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben többfelé párás, ködös lehet a levegő.

LEZÁRÁSSAL INDUL A HÉT A KÁLVÁRIA SUGÁRÚTON

Hétfőtől vízbekötési munkálatok miatt lezárják Szegeden, a Kálvária sgt. – Veresács utcai körforgalom Kálvária sugárúti behajtó és a Kálvária téri kihajtó ága közötti útszakaszt. a hétfőn kezdődő munkálatok miatt a Kiskundorozsma, Czékus utca irányába közlekedő 36-os jelzésű, valamint a Szentmihály irányába közlekedő 76-os jelzésű autóbuszok lezárással érintett járatai módosított útvonalon közlekednek. A munkálatok előreláthatólag vasárnapig tartanak majd. A körforgalom lezárása a 36-os jelzésű autóbuszvonal Honvéd tér irányú, illetve a 76-os jelzésű autóbuszvonal Mars tér irányú járatait nem érinti.

SZEGEDEM IS FOKOZOTT ELLENŐRZÉST TART A RENDŐRSÉG HÉTFŐTŐL

Országos akciót tart a rendőrség jövő héten az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő emberek célzott kiszűrésére.

MÉG MA IS TART A VOLÁNBUSZ SZTRÁJK, TÖBB JÁRAT IS KIMARADHAT SZEGEDEN

2023. december 10-re (vasárnap) és 11-re (hétfő) hirdetett munkabeszüntetést a Volánbusz, azaz sztrájk lesz, ami érinti a szegedi helyi közösségi közlekedés buszjáratait is. A sztrájk időtartama alatt is biztosítják az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. Arról, hogy melyik járatok maradhatnak ki hétfőn Szegeden, az alábbi cikkben számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb