Közélet

Brutális: gránátokat robbantott az ülés közben egy képviselő a kárpátaljai községi tanács épületében (videóval) (+18)

A munkácsi járás Kereckovszkij községének képviselőit robbantották fel péntek délelőtt. Az esetről felvétel is készült. Az egyik képviselő az ülés közben az ajtóba állt, majd több gránátot is a szoba közepére dobott. 26-an megsebesültek, a robbantóval együtt hatan pedig válságos állapotban vannak.

Felrobbantott egy gránátot a kárpátaljai községi tanács ülésén az egyik képviselő december 15-én. A merényletről videó is készült. Huszonhatan megsérültek, hatan válságos állapotban vannak – írja az esetről a VG.

KÉSVE ÉRKEZETT, MAJD ROBBANTOTT

Az ukrán rendőrség tájékoztatása szerint pénteken, 11 óra 37 perckor érkezett a bejelentés, hogy robbantás történt Kereckovszkij községi tanácsának épületében – írta meg több ukrán portál, köztük az Unian is. A Munkácsi járásban található község ülésére az egyik férfi késve érkezett meg. A felvételen látszik, hogy a fekete kabátos képviselő az ajtóban áll, majd egyszer csak előhúz több gránátot a zsebéből, és bedobja őket a szoba közepére. Az ülésen tartózkodók többségének ideje sem volt reagálni a történésekre.

Az is kiderült, hogy az orvosok küzdenek a robbantó életéért is, akivel szemben megindul az eljárás, amint stabilizálódik az állapota.

A robbantásról a videót először a képviselő-testület egyik tagja osztotta meg Facebookon, később az ukrán rendőrség is közzétette a felvételt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb