Sport

Világklasszisokat és a magyar válogatott egyik kulcsjátékosát is szóba hozták a Pick Szegeddel

Kilenc név, köztük Máthé Dominik, valamint Sander Sagosen és Jim Gottfridsson is felmerült az OTP Bank-PICK Szeged lehetséges 2024-es átigazolásai között – írja az Eurosport a kézilabda-átigazolásokkal foglalkozó RT Handball információi alapján.

Mint ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, 2024 nyarán nagy változások lesznek a Pick Szegednél, hiszen az érkező Michael Apelgren, Jonas Källman svéd edzőpáros új korszakot nyithat majd. Még októberben írtuk meg, hogy már figyeli az OTP Bank-Pick Szeged mérkőzéseit és a jövő nyári játékoskeret kialakításán dolgozik a két edző.

JELENLEG CSAK NYOLC JÁTÉKOSNAK VAN BIZTOS SZERZŐDÉSE A KÖVETKEZŐ SZEZONRA

Jelenleg mindössze nyolc játékosnak – Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Emil Kheri Imsgard, Gleb Kalarash, Marin Jelinić, Mario Šoštarič, Sebastian Frimmel és Szita Zoltán – van biztos szerződése a következő szezonra, rajtuk kívül valószínűleg a két saját nevelésű fiatal, Nagy Martin és Szilágyi Benjámin is marad a kékeknél. Dean Bombačnak a felesége erősítette meg néhány napja, hogy a mostani lesz az utolsó karácsonyuk Szegeden. Matej Gabert a Nantes-tal, Miguel Martinst pedig a Veszprémmel hozták szóba nemrég, míg Borut Mačkovšek, Imanol Garciandia és Luka Stepančić szerződése is lejár, kérdés, velük számol-e majd az új szakmai stáb.

KALARASH SZERZŐDÉSHOSSZABBÍTÁSÁT PÁR NAPJA JELENTETTE BE A CSAPAT

Kalarash szerződéshosszabbítását pár nappal ezelőtt jelentette be a klub, de valószínűleg a legtöbb változásra a januári Európa-bajnokságot követően derül majd fény – írja a lap. A kézilabdás átigazolási hírekben jártas RT Handball értesülései kilenc olyan játékosról szólnak, akik potenciálisan Szegeden köthetnek ki. Köztük egy magyar van: a PSG-től távozó Máthé Dominik, aki november közepén azt nyilatkozta, még idén kiderül, hol folytatja a pályafutását. A listán két igazi világklasszis neve is szerepel: a norvég szupersztár, Sander Sagosen jelenleg hazájában, a Kolstad csapatában húzóember, míg a svéd irányító, Jim Gottfridsson immár tíz éve a Flensburg agya és motorja. A Tisza-partiakkal szóba hozott játékosok listáján szerepel továbbá:

  • Tobias Grøndahl
  • Tobias Thulin
  • Jérémy Totóű
  • Magnus Rød 
  • Lazar Kukić
  • Miguel Sánchez-Migallón
  • Óli Mittún
Forrás: RT Handball Instagram.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb