Kikapcs

Megvan ki játssza a Rebecca férfi főszerepét a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Mint ahogy megírtuk, Gubik Petra fogja alakítani Rebecca főszerepét jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékokon, Lévay Szilveszter és Michael Kunze musicaljében. Most az is kiderült, kié lesz a férfi főszerep: mint a teátrum bejelentette, az Emerton- és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művészt, Dolhai Attilát köszönthetjük majd a darab férfi főszerepében.  

Mint írták, az előadást öt alkalommal láthatja a közönség a Fesztivál saját produkciójában, Béres Attila rendezésében, 2024 nyarán.

A NAGYFORMÁTUMÚ NŐK DRÁMÁJA

A Rebecca a nagyformátumú hölgyek drámája: a darabban csak emlékként feltűnő, címadó néhai lady, az örökébe lépő, fiatal naiva és a szelleméhez görcsösen ragaszkodó házvezetőnő határozza meg a musical kimenetelét, ám a történetben elengedhetetlen, központi szerepet kap a férj, Lord Maxim de Winter alakja is. Gubik Petra, Janza Kata és Gallusz Nikolett kiváló hölgykoszorújához egy hasonlóképpen elismert és hatalmas népszerűségnek örvendő színművész, a Szegedi Szabadtéri Játékokra nagy örömmel visszatérő Dolhai Attila csatlakozik a legújabb Dóm téri premieren.

DOLHAI ATTILA MÁR SZÁMOS FÉRFIHŐST ÉLETRE KELTETT

Dolhai Attila a musical-és operettirodalom számos, fontos férfihősét kelthette már életre. Pályája első szakaszában rokonszenves, érzékeny hősszerelmesek, klasszikus bonvivánok bőrében ismerte és szerette meg a közönség – így a Szegedi Szabadtéri nézői is Tony, Rómeó, Rudolf szerepeiben. Ma már többször találják meg a komolyabb vagy sötétebb ecsetvonásokkal megrajzolt alakok, ezek a fajta szerepei vannak túlsúlyban. A Rebecca férfi főhőse mintha félúton helyezkedne el e két végletes típus között: „Mostanában elég karakteres és férfias szerepeket játszom, akiknél nem kérdés, hogy erősek, szinte könnyedén visznek mindent a hátukon. Max de Winter éppen, hogy nem erről szól: cipel magával valami nehezet, de egyáltalán nem könnyedén, hanem szorongások közepette. Úgyhogy lesz benne kihívás bőven. Béres Attilával már jó néhány előadásban dolgoztam, és azt gondolom, egy újabb próbaidőszak mindannyiunkat gazdagítani fog, reméljük, a nézők örömére is!”

“NEM KELL EGYEDÜL MEGOLDANUNK MINDENT”

Dolhai Attila szerint a Rebecca egyik kiemelt mondanivalója az az egymás felé fordulás, amelyet már az első hazai színrevitel nézőjeként színészkollégái színpadi magatartásában is csodált: „Miközben olyan nehézségeket viszünk magunkkal az életben, amelyeket egyedül képtelenek vagyunk feloldani, jó észrevenni – amire nem biztos, hogy mindig képesek vagyunk – a mellettünk álló segítséget! Ez a darab erre is taníthat bennünket, hogy nem kell egyedül megoldanunk mindent.” Úgy véli, az általa alakított tragikus hős sorsa napjainkban fontos üzenetet hordoz, amely a Szegedi Szabadtéri közönsége számára is értékes tanulsággal szolgálhat majd a Rebecca nyári előadásain.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb