Szegedi Arcok

Szegediek a világ körül: a szegedi Nyers Noémi röplabdázó, az első Egyesült Államokbeli szezonjából rögtön egy bajnoki címmel látogathatott haza

Mindig büszkeséggel tölt el bennünket, hogy mennyi tehetséges szegedi öregbíti városunk hírnevét szerte a világban. Nyers Noémi, szegedi röplabdázó, a Szegedi RSE korábbi játékosa, egyike büszkeségeinknek: a fiatal center ugyanis a nyáron az Egyesült Államokbeli Kansasbe kapott ösztöndíjat, a Cowley College hallgatója és röplabdázójaként. Noémi az ünnepekre látogatott haza a szezon végeztével, amit nem kis eredménnyel zártak, csapatával, a Cowley Community College-el ugyanis bajnoki címet nyertek. Noémit faggattuk a kint töltött időről és tapasztalatairól.

Mint Noémi elmesélte, körülbelül 10 éves kora óta a Vidux-Szegedi RSE kötelékében röplabdázott, még válogatott is volt. Ennek köszönhetően figyelt fel rá egy ügynökség, akik felajánlották, hogy teljes ösztöndíjjal kimehet Amerikába. Noémi eddig egy félévet töltött kint, de máris nagyon megszerette a kinti életét. Mint mondta, a csapatban nagyszerű emberek veszik körül, olyanok lettek számára, mint a második családja. Emellett pedig szakmailag is úgy érzi, sokat fejlődött.

TELJESEN MÁS RÖPLABDÁT JÁTSZANAK

“Nagyon vártam már, hogy több kultúrát megismerhessek és kinyíljon számomra a világ, s ez most Amerikában valóra vált. Nagyon jól érzem magam kint. Nagyon sokat edzek, igen kemény edzéseim vannak, de megérte, mert veretlenül hoztuk le a szezont, 41:0-ra, amivel megnyertük a bajnokságunkat” – mesélte el Noémi. Hozzátette, az amerikai röplabda teljesen más, mint amit itthon játszanak. “Sokkal gyorsabb, teljesen más taktikákat használunk, amit az elején egy kicsit nehéz volt megszokni, de gyorsan belejöttem. Nagyon jó a csapatösszhang, úgy érzem, ők a második családom” – árulta el Noémi.

“EZ VOLT AZ EDDIGI LEGJOBB SZEZONOM”

“Merem azt mondani, hogy ez volt eddig a legjobb szezonom. Nagyon sokat fejlődtem, mind mentálisan, mind fizikálisan. Úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot” – mondta el a center, aki azt is elárulta, az ünnepek után megy vissza Kansas-be, tervei szerint a következő években is a Cowley Community College csapatát fogja erősíteni, azután pedig kiderül, hogy mit hoz a jövő.

SZEGEDEN NOÉMI ELSŐ ÚTJA AZ EDZŐTEREMBE VEZETETT

Noémi elhivatottságát mutatja, hogy amikor megérkezett Szegedre, az első dolga az volt, hogy belevágott az edzésekbe, első útja a Global Fitness Szeged edzőterembe vezetett. “Szinte minden megváltozott, amióta kimentem az Egyesült Államokba, de a Global Fitness mindig Global Fitness marad!” – mondta el a sportoló, mielőtt belevágott az edzésbe.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb