Szegedi Arcok

Szenteste előtt két nappal égett porrá a háromgyerekes tiszaszigeti család otthona, szinte az egész település összefogott a segítségükre

Mint korábban megírtuk, Szenteste előtt két nappal égett le egy háromgyermekes család háza a Tiszaszigettől néhány kilométerre fekvő Térváron. A falu nem tétlenkedett, Tiszasziget polgármesterének, Ferenczi Ferenc polgármester kérésére óriási összefogás született a fedél nélkül maradt család segítségére.

Szörnyű tragédia érte december 22-én a Mára családot, ugyanis térvári otthonuk porig leégett. Harminc év munkája vált szinte pillanatok alatt a földdel egyenlővé szenteste előtt egy nappal. A házból nem maradt semmi, még a tulajdonos által évekig gyűjtögetett szerszámkészlet sem élte túl a tűzesetet, írta meg a Blikk.

SEGÍTSÉGET KÉRT TISZASZIGET POLGÁRMESTERE

A tűzeset kapcsán még aznap posztolt Ferenczi Ferenc polgármester, aki segítséget kért a három gyermekes családnak.

“Sajnos ismét egy nagyon szomorú hírről kell beszámolnom! Ma este 22.00. előtt néhány perccel érkezett a riasztás, hogy Térváron kigyulladt egy háromgyermekes család háza. A Tiszaszigeti Önkéntes Tűzoltók az SMS-t követően tízpercen belül vonultak a helyszínre és kezdték meg a lángokban álló ház oltását, egy-két perc múlva megérkeztek a hivatásos tűzoltók is, így együttes erővel folytatták munkájukat. Minden erőfeszítésük ellenére a háromgyermekes család háza teljesen leégett értékeik odavesztek. Jelenleg átmeneti lakhatásuk megoldott” – írta a település első embere.

RENGETEG SEGÍTSÉGET ÉS FELAJÁNLÁST KAPTAK

A tűzesetet követően a faluban óriási összefogás született, már másnap elkezdték összetakarítani a romokat. Mint a család elárulta, rengeteg segítséget és felajánlást kaptak már most is, ebben a nehéz időszakban pedig meglehetősen jólesik nekik a falu összetartása és figyelme. A helyi polgármester azt is elmondta, hogy a szerencsétlenül járt családnak egy adományszámlát is nyitottak, ahová folyamatosan érkeznek a felajánlások, valamint sokan élelmiszercsomagokkal támogatják a Mára családot.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb