Közélet

Isten hozott, Blanka! Éjfél után 1 perccel született meg az év első babája hazánkban

Zalaegerszegen éjfél után 1 perccel született kislány, Blanka lett az első újszülött 2024-ben az országban, az állami intézményekben. A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházból maga a 36 éves édesanya mondta el telefonon az MTI-nek, hogy a család második gyermekeként jött a világra Blanka.

A kislány 3430 grammos súllyal és 49 centiméterrel, természetes úton született. Érdekesség, hogy 2023-ban is a zalaegerszegi kórházban jött világra az év első babája.

DONÁT LETT A FŐVÁROS ELSŐ KISBABÁJA, SZEGEDEN MÉG VÁRNI KELL

Budapesten idén egy kisfiú, Donát lett az év első újszülöttje, aki az ÉPC-Honvédkórház tájékoztatása szerint 2 óra 10 perckor született 3080 grammal és 53 centivel, császármetszéssel. Donát a család első gyermeke, édesanyja 28 évesen szülte. Ami Szegedet illeti, azt az információt kaptuk, hogy még nem született meg az év első babája városunkban. Amint újabb információink lesznek, frissítjük cikkünket! Tavaly 1 óra előtt 1 perccel született meg 2023 első szegedi babája, róla itt írtunk:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb