Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: ezen a hétvégén még utoljára óriáskerekezhetünk Szegeden és megnézhetjük az ókori Kína kiállítást

2024 első hétvégéje indul, amikor is búcsúzunk a Szegedi Karácsonyi Hetek nagy látványosságától, az óriáskeréktől, ahonnan még vasárnap estig van lehetőségünk megcsodálni városunk gyönyörű panorámáját, de búcsúzik a Móra Ferenc Múzeum nagy sikernek örvendő ókori Kína kiállítása is. De nem csak a búcsúról szól ez a hétvége Szegeden, pörgős bulikkal nyithatjuk 2024-et az éjszakában, és a mozik is várnak, ha nyugisabb kikapcsolódásra vágysz. Mutatjuk a hétvége legígéretesebb programjait, meghoztuk a Kikapcsot!

EZEN A HÉTVÉGÉN IS VÁR A SZEGEDI VADASPARK

Kellemes kikapcsolódást kínál a hétvégére a Szegedi Vadaspark, ahol csodálatos erdei környezetben, hatalmas területen találkozhatsz a legkülönbözőbb állatokkal. Reggel 9 és délután 4 óra között lesheted meg Arunt, az elefántot, a szurikátákat és párducokat, sőt a decemberben érkezett vadmacskákat is.

EZEN A HÉTVÉGÉN TEKINTHETED MEG UTOLJÁRA A MÓRA FERENC MÚZEUMBAN AZ ÓKORI KÍNA KIÁLLÍTÁST

2024. január 7-én, vasárnap 18 órakor zár az ókori Kína világát bemutató kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban. Az utolsó hétvégén több alkalommal is ajándék tárlatvezetéseket tartanak az Agyagkatonák és Az ókori Kínai kincsei c. kiállítási egységekben!

Időpontok, tárlatvezetők:

  • január 6. 11 óra: Nagy Katalin
  • január 6. 14 óra: Molnár Zoltán
  • január 6. 16 óra: Szunyogh Erzsébet
  • január 7. 11 óra: Szekeresné Nagyiván Aranka
  • január 7. 16 óra: Tasnádi Gáborné

EZEN A HÉTVÉGÉN UTOLJÁRA CSODÁLHATJUK MEG SZEGED PANORÁMÁJÁT AZ ÓRIÁSKERÉKRŐL

Ha szeretnénk még felidézni az ünnepi hangulatot, január 7-ig, a Dóm téren megtehetjük, vasárnapig ugyanis még vár bennünket az Óriáskerék, ahogy néhány vendéglátós is velünk marad a hét végéig.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • pénteken pótszilveszteri bulival vár a Hungi,  a 80-as vagy 90-es évek diszkó hangulatát idézhetjük meg egy estére,
  • szombaton pedig Welcome to 2024 partival köszöntheted az új évet, ahol DJ Basics pörgeti a lemezeket.

A SZEGEDI MOZIK IS CSAK RÁD VÁRNAK

CINEMA CITY – AQUAMAN ÉS AZ ELVESZETT KIRÁLYSÁG

Az óceán soha nem békés! Ezért nem pihenhet meg egyetlen percre sem az óceánok hét királyságának uralkodója. Black Manta megpróbálta már legyőzni Aquamant, a világ tengereinek urát (Jason Momoa), de kudarcot vallott. Továbbra is meg akarja bosszulni az apja halálát, így aztán bármire hajlandó, és bárkivel szövetkezik, hogy elpusztítsa ősellenségét. És most erősebb, mint eddig bármikor, mert megszerezte a legendák csodafegyverét, a fekete szigonyt, amelynek segítségével egy ősi, gonosz erőt szabadít a világra. Aquaman kénytelen kiszabadítani börtönbe zárt testvérét, Orm királyt (Patrick Wilson), Atlantisz egykori uralkodóját. Békét nem kötnek, de átmeneti szövetséget igen – ha nem teszik meg, akkor Aquaman családja, azután az összes tenger, végül az egész világ elpusztul.

BELVÁROSI MOZI – HÁTRALÉVŐ ÉLETEM ELSŐ NAPJA

Négy idegen találkozik egy titokzatos emberrel. Valamennyi magányos lelket az öngyilkosság gondolata foglalkoztatta, a titokzatos férfi pedig egy hetet adott nekik, hogy megnézhessék, milyen lenne a világ nélkülük. Kiknek hiányoznának, kiknek változtatnák meg az életét? És mindeközben megválaszolhatják maguknak a kérdést, hogy képessé válnak-e ismét szeretni önmagukat és az életet?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb