Kikapcs

A Móra Ferenc Múzeum egyik legsikeresebb tárlata lett az ókori Kína-kiállítás – több 10 ezren látták, mutatjuk, hányan

Közel 62 ezren látták a szegedi ókori Kína-kiállítást: a tárlat január 7-én zárta kapuit. Ezzel az eredménnyel a tárlat bekerült a Móra Ferenc Múzeum legsikeresebb kiállításai közé. A Sanghajból érkezett tárgyak csomagolását már elkezdték a kínai szakemberek, az agyagkatonák azonban egy kicsit még Szegeden maradnak – tudtuk meg a múzeumtól kedden.

Óriási sikerrel zárt az ókori Kína kincseit bemutató kiállítás Szegeden: összesen közel 62 ezren nézték meg az agyagkatonákat és a Sanghajból érkezett eredeti ókori kínai remekműveket a Móra Ferenc Múzeumban. A két ünnep közötti napokban, illetve az utolsó héten óriási tömegek voltak kíváncsiak a kiállításra, mely ezzel az eredménnyel bekerült a Móra-múzeum leglátogatottabb kiállításai közé.

ELKEZDTÉK BECSOMAGOLNI A TÁRGYAKAT

A Sanghajból érkezett tárgyakkal már a zárás utáni reggel elkezdték a munkálatokat a kínai kurátorok. A műtárgyakat egyesével kiemelik a vitrinekből, majd nagy gonddal becsomagolják, és speciális szállítóládákba helyezik őket a múzeum munkatársai segítségével.

A kiállítás másik egysége, az agyagkatonák azonban még nem köszönnek el Szegedtől. A sanghaji anyag elutazása után a múzeum egy rövid szünetre vonul, majd a tervek szerint január végétől egy új kiállítás részeként még láthatóak lesznek az agyagkatonák a Móra-múzeumban.

A kiállítás tavaly májusban nyílt meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb