Kikapcs

Nem esett elég hó Vásárhelyen, csinálnak maguknak: beizzították a hóágyút, hogy tudjanak szánkózni a gyerekek

A megfelelően hideg időjárás miatt kedden kora hajnalban Gyöngyösi Ferenc alpolgármester segítségével bekötötték az elektromos hálózatba, majd rákötötték a tartályban hozott vizet, és fél 7-től be is kapcsolták a hóágyút Vásárhelyen. Azóta lövik a Tisza István utca végi Somogyi dombot műhóval, hogy a helyi gyerekek tudjanak szánkózni.

A (mű)hó lehetővé teszi, hogy a gyerekek szánkózzanak a dombon, hiszen azt sem az utóbbi esztendőkben, sem ezen a télen még nem tehették meg. Még úgy sem, hogy ma hajnalra egy egészen vékony hóréteg esett a városra – jegyzi meg a Hódpress.

TARTÓS MARAD A HIDEG, SZÁNKÓZHATNAK A GYEREKEK

“Amíg az időjárás engedi, a hóágyú működni is fog. Ma reggelre -4 Celsius fok hideg lett, s a nappali felmelegedés sem lesz jelentős 0, +2 fok közé melegszik csak, s a héten -8 fokos hajnali hőmérséklet is várható, így a tartós marad a hideg idő” – mondta Gyöngyösi Ferenc. Azt is elárulta, hogy egy 11,5 köbméteres tartályban szállították a helyszínre a Kása erdei kútból a vizet, ezt juttatják el egy 120 méteres tömlőn át a nyomásfokozó szivattyú segítségével a hóágyúhoz, melyben az műhóvá alakul át. A Somogyi dombi műhavon az szánkózik, aki csak akar, ide nem kell se bejelentkezni, se regisztrálni. A szánkót azonban mindenkinek vinnie kell.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb