Közélet

Ez fájni fog: márciustól Szegeden is áremelést hajt végre a Telekom

A tavalyi inflációtól kisebb mértékű, 15 százalékos áremelést hajt végre a Magyar Telekom az ügyfélszerződéseknél a 2022-ben bevezetett inflációkövető díjkorrekció jegyében – derül ki a BÉT-en publikált közleményből, vagyis, emelkednek a díjak Szegeden is.

17 HELYETT 15 SZÁZALÉK AZ EMELÉS

A Központi Statisztikai Hivatal 2024. január 12-én közzétette, hogy a 2023. évi átlagos fogyasztói árváltozás 17,6%-t ért el. A távközlési cég indoklása szerint a gazdasági és piaci folyamatokat, valamint az ügyfelei érdekeit figyelembe véve, 2024. március 1-jei hatállyal ennél kisebb mértékű 15%-os mértékű inflációkövető díjkorrekciót fog végrehajtani az ügyfélszerződéseknél.

Az inflációs ráta emelkedésére figyelemmel a Magyar Telekom Általános Szerződési Feltételei egyébként 2022. szeptember 1-től tartalmaznak egy inflációkövető díjkorrekciós klauzulát, amely alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztóiár-index mértékével egyezően változnak, tehát simán emelhetnek a díjakon.

MÁRCIUSTÓL KORRIGÁLNAK

A Magyar Telekom 2024. március 1-től korrigálja az Általános Szerződési Feltételekben és az előfizetői szerződésekben szereplő szolgáltatások és díjcsomagok havidíjait, ugyanakkor a forgalmi típusú díjak változatlanok maradnak. A módosított havi díjakat tartalmazó számlát az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek márciusban, a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők pedig áprilisban kapják meg – írja a Portfolio a témában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb