Gasztro

Te megkóstolnád a hazait? Itt az ásotthalmi citrom

Miről híres a magyar? Hosszú a lista, de most ragadjuk ki a leleményességet belőle! Hallottál már az ásotthalmi citromról? Nem? Akkor hadd mutassuk be neked Gárgyán Zoltánt, aki úgy döntött, izgalmas területre evez, és citromot kezd el termelni fóliában.

Az egészségtudatos életmód egyre nagyobb teret hódít, már nem „luxus” figyelni arra, mi kerül az asztalra. A saját termesztésű citrom ízben, lé mennyiségben messze túlszárnyalja a külföldről behozott, kezelt terméket, ezért is döntöttem a citromtermelés mellett – mondja Gárgyán gazda.

TOVÁBB IS VAN, FIGYELJ!

Azon a tényen kívül, hogy eddig szokatlan gyümölcs termesztésébe kezdett, az is kiderült, hogy termett egy 1019 grammos giga citrom is nála. Ha ez nem elég, akkor még azt is megsúgjuk, hogy különleges tervei vannak a jövőben. Az ültetvény mellett méhészet is van a birtokukban és e kettőt szeretné ötvözni.

Citromos mézet fognak előállítani – említi.

ÁR VAGY MINŐSÉG?

Árban az import kezelt citrommal nem tudunk versenyezni, de nem is ez a cél, hanem az, hogy a vásárlók asztalára egészséges, vegyszermentes citrom kerüljön – hangsúlyozza.

Forrás: Sokszínű vidék

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb