KikapcsVideo365

Ilyet még nem láttál vármegyénkben: érkezik az első, fedett pályás, fogathajtó bajnokság

Rendkívül izgalmas és egyedülálló esemény érkezik Szeged közelébe, hisz vármegyénkben először, Mórahalmon kerül sor fedett pályás, fogathajtó bajnokság megrendezésére. A Vass Kálmán Emlékverseny exkluzivitását számos tényező garantálja, először is a verseny főszervezője, igazgatója, egy rendkívül tehetséges fogathajtó, Posta Dávid, továbbá a Futó-Dobó Lovasközpont, amely a bajnokság helyszínéül szolgál. Forró tea, forralt bor, lángos, kürtőskalács és természetesen a gyönyörű lovak látványának mámorában élhetjük át a verseny izgalmát, a közösségi élményt, január 27-én.

“FIGYELJENEK A RÉSZLETEKRE, NE MINDIG CSAK A NAGY TÖRTÉNÉSEKRE”

Hagyományosan lovas nemzet vagyunk, lovaink világhírűek, elég csak Kincsemre gondolnunk. A lovassportokban kiemelten fontos a lovak teljesítménye, kiképzésük minősége. A fogathajtás a lovassport egyik szakága, amelyben 2016 óta van benne Posta Dávid egyre mélyebben. Célul tűzte ki a Csongrád Megyei Lovas Szövetség elnökségi tagjaként, hogy lendítsen a megyei, fogatos életen. Ezzel párhuzamosan a Kezedben a Gyeplő Egyesület szakmai vezetőjeként küldetésének érzi Dávid, több társával együtt, hogy a fiatalokat kimozdítsa a természetbe a lovak segítségével, természetközeli élményt adjon nekik, mindeközben “figyelve az állatokra, a részletekre, ne mindig csak a nagy történésekre.” A tehetséges fiatalember gyermekkorától kezdve magában hordozza a lovak, az állatok szeretetét, amelyért nagyapjának hálás. Világbajnokságra készül az idei évben, de mindig szem előtt tartva, hogy megértse, megértesse a lovakat.

“NAGY MENTOROM VOLT, IGAZI PÉLDAKÉPEM A MAI NAPIG”

Az emlékverseny szervezésének Vass Kálmán bácsi, mórahalmi lovasember tavaly bekövetkezett halála, pontosabban a rá való méltó megemlékezés, tiszteletadás adott új lendületet. Dávid mentorának, példaképének tartja Kálmán bácsit mind, a mai napig. Mind nagyapja, mind Kálmán bácsi tiszteletére méltó emléket-eseményt állít Dávid a bajnokság megszervezésével, amelyért őszinte háláját fejezte ki Vass Kálmán lánya, Gyurikné Vass Angéla is.

“BE LEHET MENNI A KULISSZÁK MÖGÉ”

Az országban kevés olyan méretű lovarda van, amelyik méretileg alkalmas arra, hogy fedett pályás bajnokságot rendezzen, ezen kevesek közé tartozik a mórhalmi Futó-Dobó Lovasközpont. A nézők kényelmére is figyelnek, hisz párnázott ülőhelyekkel, finomságokkal, új és régi kocsik kiállításával teremtenek igazi, közösségi élményt, továbbá a kulisszák mögé is beleshetünk, hisz a hajtókat felkészülés, bemelegítés közben is szemügyre vehetjük.

Január 27-én reggel 9 órától, este 18 óráig várják az érdeklődőket a több száz főt befogadó, patinás helyszínen, mintegy 60 versenyzővel határon innen és túl.

Operatőr: Magyar Andor

A verseny időpontja és helyszíne:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb