KözéletSmart Szeged

Új irodaház épül Szeged szívében: a Gutenberg utcai egykori polgári leányiskola újragondolásával valósul meg a beruházás, mutatjuk, milyen lesz

Új irodaház épül Szeged szívében. A KÉSZ Csoport beruházásában megvalósuló, modern és szecessziós elemeket ötvöző TILIA irodaházat 2025 második negyedévében adják át, első bérlői között a Lufthansa Systems Hungária is megtalálható, írta meg a Magyar Építők.

A LÉTESÍTMÉNY ÖTVÖZI A 19. SZÁZASI POLGÁRI ÉPÜLET ÉS A MAI MODERN IRIDAHÁZAK ELEMEIT

Mint írták, a KÉSZ Csoport komplex ingatlanfejlesztést indított Szeged belvárosában. Mint közleményükből kiderül, a TILIA irodakomplexum a Gutenberg utca 25. szám alatt valósul meg az 1873-ban szecessziós stílusban épült, egykori polgári leányiskola újragondolásával. “A létesítmény különleges megoldással ötvözi a 19. századi polgári épület és a mai modern irodaházak elemeit: míg a Gutenberg utca felőli helyi védelemmel ellátott homlokzatot megőrzi, addig a Hajnóczy utca felől egy teljesen új, modern épületfront fogadja majd az ide látogatókat” – írták.

EGY ÚJ PASSZÁZST IS KIALAKÍTANAK

A projektben a Hajnóczy és a Gutenberg utcák között egy új passzázst is kialakítanak, ahol várhatóan vendéglátó- és kereskedelmi egységek kapnak majd helyet. Emellett a Hajnóczy utca teljeskörű rekonstrukciójára is sor kerül a Jósika és a Londoni körút közötti szakaszon, a helyi önkormányzattal történő szoros együttműködésben.

A mintegy 5.300 mbérbeadható irodaterülettel, közel 900 m2 üzlethelyiséggel, valamint 90 férőhelyes mélygarázzsal rendelkező épületet a tervek szerint 2025 második negyedévében adják át.

JELENTŐS ZÖLD TERÜLETTEL NÖVELI MAJD A LÁTOGATÓK KOMFORTÉRZETÉT

A modern irodakomplexum nem véletlenül kapta a TILIA fantázianevet. A szó a hársfa latin megfelelője, amely remekül tükrözi a megvalósuló épület és környezete harmóniáját, a környék hársfái ugyanis meghatározó szimbólumai a városrésznek. Ennek megerősítése érdekében a megújuló irodanegyedben jelentős zöld terület is növeli majd az idelátogatók komfortérzetét: az udvaron például egy mindenki által látogatható kertet is kialakítanak majd.

FÓKUSZBAN A FENNTARTHATÓSÁG

Mint a lap írta, felelős piaci szereplőként a beruházó kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóság témakörére, ezért a TILIA irodaház megvalósítása során számos környezettudatos megoldást alkalmaz. Az energiahatékonyság érdekében „A” kategóriás gépészeti és elektromos rendszereket alakítanak ki, helyi megújuló energiatermeléssel, geotermikus talajszondákkal, valamint hőszivattyúval, az új épületrész hullámos tetőszerkezetére pedig napelemek kerülnek.

KORSZERŰ MEGOLDÁSOK A MINDENNAPOKBAN

Az új irodalétesítmény korszerű megoldásokkal segíti majd a hatékony munkavégzést. Intelligens épületfelügyeleti rendszer, érintésmentes megoldások, modern szellőzőrendszer, ergonomikus tervezésű munkaterületek, okostöltőkkel ellátott, dolgozóbarát belső környezeti kialakítás, CCTV és LED világítás, kerékpártároló és zuhanyzó, szelektív hulladékgyűjtési lehetőség, energiatakarékos szaniterek és öblítési rendszer, valamint 30 elektromos autótöltő áll majd a munkavállalók rendelkezésére. A beruházó az épület karbonlábnyomának további csökkentése érdekében minden huszadik elfoglalt munkaállomást egy fa ültetésével kompenzálja majd.

NAGY TERVEIK VANNAK AZ IRODAHÁZZAL

A fejlesztő – Szegeden elsőként – a BREEAM Excellent minősítés mellett a WELL Platina és az Access4you Gold minősítést is megcélozza legújabb irodaházával, mely egyben a KÉSZ Csoport szegedi cégközpontjának is helyet ad majd. A projekt megvalósítására a KÉSZ Ingatlan fejlesztésében és a KÉSZ Csoport tagvállalatainak és stratégiai partnereinek kivitelezésében kerül sor. A kiviteli terveket a bim.GROUP készítette, az engedélyes tervekért a Singer Design, míg a belsőépítészeti tervezésért az Upper Design felel.

Forrás és fotó: magyarepitok.hu, Látványtervek: KÉSZ Csoport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb