Szegedi ArcokVideo365

“Szavannák, fekete nők, o-ó-ó, Afrika!” – így indultak el a szegedi csapatok a világ legnagyobb amatőr rallyjára

A kaland izgalma és a búcsú keserédes pillanatai hatották át ma reggel a szegedi csapatok indulását a világ legnagyobb amatőr rallyjára, a Budapest Bamako Rallyra. Közel 10 ezer kilométer és három hét kalandokkal és veszélyekkel teli túra vár a résztvevőkre az afrikai homokdűnékkel, majomkenyérfákkal, vízesésekkel és látványos hegyi szerpentinekkel övezett úton. Szegedről három mindenre elszánt csapat nyomta meg a gázpedált péntek reggel a Bárka elől, hogy délben már ott legyenek Budapesten, a rally fő rajtján. Az indulás várakozásokkal teli izgalmas pillanatait kameránkkal mi is nyomon követtük.

A szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata, egy Toyota Land Cruiserrel, fedélzetén Muráti Kamilló csapatkapitánnyal, Botyánszki Bencével, -aki, amikor épp nem a fél világot szeli át rally autójukkal, óvó bácsiként dolgozik-, s új csatlakozóként Balogh Attilával már második alkalommal vágnak neki az izgalmakkal és veszélyekkel teli afrikai kalandnak. Sőt, Kamillóék egészen Afrikáig viszik a Szeged365 Family hírét, hiszen a felmatricáztuk a rally autót mi is!

HÁROM SZEGEDI CSAPAT RAJTOLT A BÁRKA ELŐL MA REGGEL

A KAM Home Goes 2 Bamako-s srácokon kívül még két másik szegedi csapat teszi próbára magát a Budapest Bamako Rally veszélyekkel és kihívásokkal teli útján. Mindkét csapatban két-két kalandor vág neki a megmérettetésnek, köztük az egyik autóban Szekeres Attila és Vinczellér Ádám, akik először vágtak bele a kontinenseket átszelő hatalmas kalandba. Ők, mint elárulták, a második futamban indulnak, februárban, de most ők is felmennek a rajtra, egészen Budapestig.

Éld át velünk az indulás izgalmas pillanatait videónkkal, melyből azt is megtudhatod, mennyire felkészültek a srácok a közel 10 ezer kilométeres és három hetes kalandra:

DÉLBEN DÖRDÜLTEK EL A STARTPISZTOLYOK A BUDAPESTI FŐ RAJTNÁL

A budapesti fő rajtnál pontosan délben dördültek el a startpisztolyok, s ezzel kezdetét is vette az izgalmakkal és veszélyekkel teli, kontinenseket átszelő kaland, ami Kamilló szerint rövidebb, de jóval nehezebb lesz a korábbi rally útvonalánál, ugyanis nagyon nehéz sziklás terepen fognak majd áthaladni.

EZEKET AZ ORSZÁGOKAT JÁRJÁK BE A RALLY SORÁN

Ezt követően 3-4 nap áll a csapatok rendelkezésére, hogy eljussanak Marokkóba, Fez városába, az első afrikai rajt helyszínére. Mint Kamilló mondta, ugyanazokat az országokat érintik majd útjuk során, mint tavaly, csak egy másik útvonalon haladnak majd. Az országok listája így néz ki:

  • Marokkó – látványos hegyi utak, az Atlaszt átszelő sziklás ösvények és Marokkó két legkomolyabb dűne rendszere vár majd itt a versenyzőkre.
  • Mauritánia  – a rally ellátogat Mauritánia leglátványosabb tájaira, ahol klasszikus szaharai autózás vár az indulókra. Aranyszínű homokdűnéken, puha homokos piszteken, és kiszáradt sóstavak medreiben fognak autózni. 
  • Szenegál – szavannák, fekete nők, krokodilok, vízilovak. Szenegál leglátványosabb kis falvain, szűk, szamárkocsis ösvényeken át dönget a mezőny le a dindifeloi vízesésig, ami hűsítő fürdőt ígér a meleg napok után a résztvevőknek. 
  • Guinea és Sierra Leone – a száraz szavannákat, buja erdők és sűrű dzsungelek váltják fel. A guineai magasföldek legfestőibb részén halad el a mezőny át Sierra Leonébe és az Atlanti óceán partjaihoz. Majd Freetownban ér véget a futam.

A JÓTÉKONYSÁG IS FONTOS SZEREPET TÖLT BE A RALLY ÉLETÉBEN

A lélegzetelállító úton felül a Budapest Bamako Rally jótékonysági akciókat is szervez a kalandtúrára. A 2024-es futam során a résztvevők egy Sierra Leonében, Freetownban működő kis box klub számára építenek fel egy ringet és visznek számukra sok-sok bokszkesztyűt, amihez az ottaniak csak nagyon nehezen, illetve borsos áron juthatnak hozzá. Ezenkívül Kamillóék előző útjuk során rátaláltak egy iskolára, ahova most a terveik szerint visszatérnek, méghozzá nem üres kézzel: tanszereket, szemüvegeket, minden olyan fontos dolgot, ami csak kellhet a gyerekeknek az iskolai tanulmányaikhoz igyekeznek magukkal vinni számukra, így adományokkal jól megpakolt autóval indultak ma reggel neki az útnak.

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb