Kikapcs

Szeptemberben érdemes lesz szemeinket az égre szegezni: Szegedre jön a XXV. FAI Hőlégballon-világbajnokság

Nívós eseménynek ad otthont városunk: Szeged nyerte el ugyanis a XXV. FAI Hőlégballon-világbajnokság rendezési jogát, melyre idén várhatóan szeptember 8–14. között kerülhet sor, hívta fel rá a figyelmet közösségi oldalán a Rádió 88.

Mint korábban írtuk, a FAI (Fédération Aéronautique Internationale) CIA (FAI ballon szakág) éves közgyűlésén, Rómában, a napirendi pontok mellett a számunkra legfontosabb kérdés a 2024-es világbajnokság helyszínéről szóló döntés volt, melyre Szeged mellett Mallorca pályázott. A végső szavazáson a Plenáris ülésen városunkat támogatta a küldöttek többsége. 

120 VERSENYZŐ JÖN SZEGEDRE

A döntés értelmében 115+5 versenyző vehet részt a versenyen. Ezzel az eddigi legnagyobb létszámú világbajnokság szervezésére nyílt lehetőség a Szegeden.

2021-BEN MÉG HŐLÉGBALLON EB-T RENDEZETT SZEGED, 2024-TŐL MÁR VB-T FOG

2021-ben először rendezett Szeged Európa-Bajnokságot a hőlégballonosok szerelmeseinek, ami a fent említett csodás hír alapján irtó jóra sikeredett. Ekkor 24 nemzet versenyzői látogattak el városunkba. David Bareford versenyigazgató akkor így szólt: “Köszönöm Szeged ezt a csodálatos 7 napot, egy örök emlék marad az a szeretet, amit tőletek kaptunk.”

Ha ráhangolódásképpen nosztalgiáznál egy kicsit, ilyen volt a hőlégballonok felvonulása a Dóm téren:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb