Mindenmás

Hamarosan a karácsony utolsó eleme is eltűnik a Kárász utcáról: elkezdték leszerelni a díszkivilágítást Szegeden

Két nappal ezelőtt írtuk meg, hogy tényleg véget ért a szegedi karácsony: januárban búcsút vettünk már Ruditól a Dugonics tér ikonikus fényszarvasától, a Dóm téri óriáskeréktől, valamint a Klauzál téren ékeskedő monumentális karácsonyfától, ám a Kárász utca díszkivilágítása, igaz már nem ragyogja be fényességével a belváros sétáló utcáját, még most is az ünnepre emlékeztetve kint díszeleg a járókelők felett. Nos, ezt ma tényleg elkezdték leszerelni az SZKHT munkatársai.  

Kedden Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta nekünk, hogy hamarosan kezdődnek a bontási munkálatok Szegeden. Ennek a napja ma, azaz csütörtökön érkezett el, ugyanis megjelentek a melósok a Kárász utcán, aminek egy részét le is zárták.

A szakemberek szépen sorban fejtik le a füzéreket a napvitorlákat is tartó szerkezetről, így lassan végleg eltűnik a karácsonyi ünnepekre emlékeztető utolsó elem is a belvárosból. Ez azonban egy hosszabb munkálatot igényel, így a folyamat eltarthat akár három hétig is – tudtuk meg korábban Makrai Lászlótól, tehát még jó pár napig láthatjuk dolgozni a munkásokat a Kárász utcán.

MIKOR JÖNNEK A NAPVITORLÁK?

Arra a kérdésünkre, hogy idén mikor kerülnek vissza a napvitorlák a Kárász utcára, az ügyvezető igazgató elmondta, mindenképp megvárják vele, hogy jó idő legyen, és süssön a nap, így jelenlegi állás szerint májusra tervezik azok kihelyezését.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb