Kikapcs

Figyelem Szeged: páratlanul látványos lesz a Rebecca a szabadtéri színpadán, ami egy világhírű filmadaptáció alapján játszódik

A Manderley-ház asszonya című regény és világhírű filmadaptáció alapján készült a darab. Július 26-ától, hat estén át csodálhatjuk a nagy sikerű musicalt, a Rebeccát. Béres Attila rendező különleges, misztikus hangulatú előadást hoz nekünk. A főszereplők közt ott lesz Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila és Szaszák Zsolt is – derült ki a Szegedi Szabadtéri Játékok közleményéből.

LÁTVÁNYVILÁGBAN ÉS VIZUÁLISAN GAZDAG ELŐADÁST ÍGÉRNEK

Híres tervezők dolgoznak majd az díszleten, például a Jászai Mari-díjas érdemes művész Horesnyi Balázs is. Úgy tervezi, hogy egyszerű felépítésű, de újszerű megoldásokkal idézi majd meg a szerelmes pszichotriller cselekményét.

A SZÍNPAD FŐ ELEME EGY TITKOKKAL TELI, HATALMAS LÉPCSŐSOR LESZ

A filmadaptációból sokatoknak ismerős lehet majd a titkokkal teli, rideg Manderley-ház lépcsője. A hatalmas és ódon lépcsősor központi jelképe lesz majd a szegedi színpadnak. Megdöbbentő szerepet tölt majd be az előadás végkifejletében. A díszlettervező Maurits Cornelis Escher szerint a látványos díszelem felső része a semmibe vezet, így utalva az események mögött megbúvó láthatatlan, megfoghatatlan igazság jelenlétére.

Kézzelfoghatóság és illúzió, modern megoldások sokasága jellemzi majd a Szegedi Szabadtéri Játékok Rebeccáját. Egy egyedülálló színpadi környezetben játszódó titkokkal teli darabnak lehetünk majd tanúi 2024 júliusában.

Arról, hogy a színdarabban Ben szerepét Szaszák Zsolt játssza, itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb