Közélet

Rendkívüli bejelentést tesz a szegedi Novák Katalin

A köztársasági elnök rendkívüli bejelentést tesz – közölte az MTV, akik annyit írtak ki a délutáni híradó szalagcímei közé, hogy

„Hamarosan – Novák Katalin rendkívüli bejelentése az M1-en”

A bejelentés tartalmáról több információt egyelőre nem osztottak meg, bár az Index annyit kiszúrt, hogy a Hír TV Facebook-oldalán is élesítettek 4-kor egy „rendkívüli bejelentésről” szóló posztot, amiből végül semmi sem lett (egyelőre), sőt, a posztot is letörölték.

KORÁBBAN ÍRTUK: VÁRATLANUL HAZATÉRT NOVÁK KATALIN REPÜLŐGÉPE KATARBÓL

A köztársasági elnök repülőgépe szombaton kora délután a vártnál korábban tért haza Katarból – írtuk korábban. A szegedi születésű államfő körül egyre nagyobb a felháborodás amiatt, hogy kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, akit korábban azért ítéltek el, mert a pedofil bűncselekmények miatt elítélt igazgatónak segített, hogy a gyerekekre nyomást gyakorolva visszavonják vallomásukat.

Novák Katalin több tanácsadója távozott a posztjáról az elmúlt napokban (közülük kivétel a szintén szegedi születésű természetfotós, Máté Bence), Orbán Viktor pedig bejelentette, hogy alkotmánymódosítást kezdeményeznek, amellyel kizárják a lehetőségét, hogy kiskorúakkal szemben elkövetett bűncselekményekben bárki elnöki kegyelmet kapjon.

Pénteken több ezren követelték Budapesten a köztársasági elnök lemondását és Varga Judit volt igazságügyminiszter a közéletből való távozását a Sándor-palota előtti részen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb