Mindenmás

Kocsmai bunyó tört ki egy magyar és egy szerb csapat között a Budapest-Bamako-rali záróbuliján, a helyiek a polgárháború óta nem láttak ilyet (videóval)

Egy pofonnal kezdődött és egy beszakadt fejjel végződött a magyar és szerb csapat között kialakult tömegverekedés Sierra Leonéban. Úgy tudni, hogy miután kiosztották az érmeket a Budapest-Bamako-rali céljában, a záróbuli levezetéseként tört ki a balhé. A helyszínen volt Szabó Gál András műsorvezető és Hamberger Dávid is, akik beszámoltak a videóban látható verekedés részleteiről.

Mint megírtuk, hétfőn a szegedi Bamakosok célba értek a világ legnagyobb amatőr rallyján, Sierra Leonéban. A finishez vezető út utolsó perceit Muráti Kamilló és csapata élőben közvetítette, így te is meg tudod nézni:

WHISKYS ÜVEG IS TÖRT

Mint az RTL írja, ezek után jött az eredményhirdetés. Az eredményhirdetés és a díjkiosztó lezajlott, majd a verekedés úgy kezdődött, hogy „a másik visszaütött”. A pofon csattanása után whiskys üveg is tört egy magyar versenyző fején a kialakult tömegverekedés hevében: 

A POLGÁRHÁBORÚ ÓTA NEM LÁTTAK ILYEN VEREKEDÉST A HELYIEK

A verekedést első sorból nézte végig Szabó Gál András, ismertebb nevén Villám Géza, műsorvezető és a rali Budapest-Bamako-rali szervezője. Azt mondta, annak ellenére, hogy csupán három méter választotta el a tömegverekedéstől, ötlete sincs, mi váltotta ki a konfliktust. “A helyiek elmondták nekem, hogy a polgárháború óta nem láttak ilyen súlyos verekedést” – mondta Szabó Gál András az rtl.hu-nak. „Egyébként sok résztvevő panaszkodott, hogy a futam alatt nem tudtak vadállatot filmezni Afrikában… Most a végére lencsevégre kaphattak néhányat.”

VARRNI KELLET A FEJÉT A VERSENYZŐNEK

A magyar versenyzőt, akinek széttörték az üveget a koponyáján, a rali orvosai látták el, össze kellett varrni a fejét. A botrányos záróbulin ott volt az RTL kollégája, Hamberger Dávid is, aki ismert is pár embert a verekedők közül. Dávid szerint a díjkiosztón már mindenki fáradt, ingerlékeny volt, és sokan alaposan a pohár fenekére néztek, hogy megünnepeljék a célba érkezést. Ő úgy tudja, hogy az egyik magyar versenyző elvesztette az egyensúlyát és nekiütközött a szerbek asztalának, ezért szólalkoztak össze.

Balszerencséjükre mindkét fél nagy csapattal érkezett a versenyre, és ez jó alapnak bizonyult egy bunyóhoz.

„Azért lett tömegverekedés, mert mindenki bement a sajátjait védeni. Csak pár ember verekedett volna, de mivel mindenki próbált közbeavatkozni, ez lett belőle” – mondta Dávid. Beszélt arról is, hogy az egész verseny alatt rendőrök és katonák őrizték a táborukat, ők azonban nem voltak jelen, amikor kitört a káosz. Már csak akkor érkeztek a helyszínre, mikor a magyarok és a szerbek rendezték nézeteltérésüket. „Próbáltak előállítani valakiket, de Afrika a lehetőségek kontinense. Itt mindent el lehet intézni pár szép mondattal, így nem lett nagyobb ügy ebből” – mondta Hamberger Dávid.

Szerinte a whiskys üveg, ami a legnagyobb sérülést okozta, nem szándékosan landolt a magyar versenyző fején. Inkább amolyan kóborlövedékként ért célba, mikor egy másik magyar belehajította a tömegbe. A záróbulitól eltekintve a futam a legnagyobb békében és szeretetben telt. Egyetlen vitás eset sem volt a résztvevők szerint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb