Szegedi Arcok

Célba ért a Prágai Látszerészet szemüveg adománya: a szegedi Bamakosok átadták azokat Sierra Leoneban egy bántalmazott leányanyákat segítő szervezetnek

Két és fél hét csodálatos tájakkal övezett, de veszélyekkel teli, több, mint 8000 kilométeres út után február 12-én, célba ért a világ legnagyobb amatőr rallyján, a Budapest Bamako Rallyn kalandozó szegedi KAM Home Goes 2 Bamako csapata – írtuk meg hétfőn. Muráti Kamillóéknak azonban a hazaút előtt még volt egy nagy feladata: kedden átadták ugyanis azokat a szemüvegeket, melyeket a szegedi Prágai Látszerészet és Boutique Optique by Prágai üzletek biztosítottak az afrikai rászorulók számára.

BÁNTALMAZOTT LEÁNYANYÁKHOZ JUTTATTÁK EL A SZEMÜVEG ADOMÁNYT

Mint Muráti Kamilló csapatkapitány beszámolt róla, jótékonysági akciójukat a rally keretein kívül, saját szervezésben valósították meg, melyben a szegedi Prágai Látszerészet és Boutique Optique by Prágai üzletek voltak a partnereik. Az általuk felajánlott szemüvegeket az Aberdeen Woman’s Clinic részére juttatták el. A Sierra Leone fővárosában Freetownban található szervezet bántalmazott leányanyák számára nyújt segítséget és ingyenes megfelelő egészségügyi ellátást.

A PRÁGAI LÁTSZERÉSZET CSAPATA VÁSÁRLÓIKKAL ÖSSZEFOGVA AJÁNDÉKOZTA A SZEMÜVEGEKET

Mint Prágai András Milivoj optometrista látszerész mester még az út előtt, a szemüvegek átadásakor elmondta számunkra, nagyon megtisztelő számukra Kamillóék bizalma, hiszen anélkül, hogy külön meg kellett volna beszélniük, a KAM Home Goes 2 Bamako csapata tudta, hogy a Prágai Látszerészet munkatársai és vásárlói együtt már nagyon készülnek ajándékaikkal az afrikai rászorulók számára. “A kis hibás, problémás, kopott kereteket szoktuk ilyenkor felajánlani, plusz nagyon sok vásárlónk úgy jön ide hozzánk, hogy tudja már, hogy mi milyen karitatív tevékenységet folytatunk, és a még használható szemüvegét hozza be hozzánk a jó célra” – árulta el Prágai András.

EGYSZERRE SZÍVSZORONGATÓ ÉS SZÍVMELENGETŐ

Mint hozzátette, ezeket a szemüvegeket üzletükben ultrahangos tisztítóval megtisztítják, zsírtalanítják, majd UV-C-s fertőtlenítővel teljesen lefertőtlenítik, majd minden egyes szemüvegbe vadonatúj lencsék kerülnek. “Egyszerre szívszorongató és szívmelengető is, hogy Kamillóék által el tudjuk juttatni a majdnem ötven darab szemüveget azoknak az afrikai embereknek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Ennél fantasztikusabb érzés nincs, hogy tudunk segíteni, és nemcsak mi, a vásárlóink is, akiknek nagyon köszönjük és továbbra is fogadjuk a felajánlásaikat” – zárta gondolatait Prágai András.

Fotók: KAM Home Goes 2 Bamako FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb