Kikapcs

Idén először az SZTE is csatlakozik a Magyar Parasport napja programjaihoz: interaktív sportórát tartanak a Topolya sori sportcsarnokban

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), a 2024-es párizsi olimpia és paralimpia apropóján hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) együttműködve, a Magyar Parasport Napját február 22-én a Lélekmozgató programon keresztül. A kezdeményezéshez idén interaktív sportórával csatlakozik a Szegedi Tudományegyetem is.

Az SZTE tájékoztatása szerint az érzékenyítés és az esélyegyenlőség hangsúlyozása mellett az országos programsorozat célja, hogy a figyelmet a parasportolókra, edzésmódszereikre és helyzetükre irányítsa.

Idén először, hagyományteremtő céllal az SZTE csatlakozik a programsorozathoz egy interaktív sportórával az SZTE JGYPK Topolya sori sportcsarnokában várják február 22-én 10 órától az érdeklődőket.

AZ SZTE PARASPORTOLÓ HALLGATÓI OTT LESZNEK A RENDEZVÉNYEN

Mint az intézmény beszámolt róla, a játékos foglalkozáson a résztvevő hallgatóknak és dolgozóknak lehetősége nyílik SZTE-s parasportolókkal találkozni, több sportág paraedzését is kipróbálni. Az eseményen megszólal Petrovics Kálmán, az egyetem kiemelt partnere, az MVM Vízisport Egyesület elnöke, Boldizsár Dalma, az SZTE egyik parasportoló-hallgatója és édesapja, Boldizsár Gáspár, Mihálffy Kinga alumna, valamint Major Endre és Hegedűs László parasportolók.

EGÉSZSÉGMEGTARTÁS, ÉRZÉKENYÍTÉS, ESÉLYTEREMTÉS

Az esemény az SZTE IKIKK (Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ) Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter „SZTE Sport és Egészség Fejlesztési Programjának” részeként valósul meg. A fejlesztési program célja, hogy az egészségmegtartás mellett az integrációra és az érzékenyítésre is lehetőséget biztosítson az egyetemi polgárok számára, hiszen ezek, valamint az esélyteremtés az egyetem stratégiájának kiemelt fókuszú területei.

BOLDIZSÁR DALMA LETT MAGYARORSZÁG KEREKESSZÉKES SZÉPSÉGKIRÁLYNŐJE

2024-ben szegedi lány lett Magyarország kerekesszékes szépségkirálynője Boldizsár Dalma személyében, akinek egy fő gondolata volt a győzelem után. “Eszek egy jót. Azt már nagyon várom. Aztán átadom magam az érzésnek és iszonyatosan meg fogom ünnepelni” – nyilatkozta a versenyt követően.

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb